Dos camions, carregant al Moll de Castella del Port de Tarragona

El nou sistema d'entrega d'agroalimentaris del Port de Tarragona es posa en marxa aquest dimarts

L'anomenat SEA entrarà en funcionament amb més de 1.000 agents logístics inscrits

El nou sistema d’entrega d’agroalimentaris (SEA) del Port de Tarragona entrarà en funcionament demà dimarts amb més de 1.000 agents logístics inscrits, entre els quals hi ha 450 conductors, 380 compradors i 170 transportistes. En un comunicat emès avui dilluns, la instal·lació portuària ha explicat que el sistema es posarà en marxa després de diverses setmanes dedicades a informar i formar els agents logístics implicats amb diverses jornades, per les quals han passat més de 300 persones.

El nou sistema es caracteritza, precisament, per ser un servei digital i gratuït que «beneficia» tots els actors del procés de càrrega i descàrrega de mercaderia agroalimentària. «El SEA permetrà un servei d’entrega de mercaderies més ràpid, eficient i econòmic, assegurant al 100% la traçabilitat de la mercaderia. Aquest nou sistema vol facilitar la recollida de mercaderia de les terminals d’agroalimentaris, especialment per al transportista», han explicat des del Port.

Aquesta eina també permetrà a la terminal saber la demanda d’un període de temps determinat i així disposar dels recursos necessaris per planificar els lliuraments, mentre que, per al transportista, suposarà tenir la mercaderia localitzada i amb la concreció del dia, hora i punt de lliurament. El nou sistema SEA forma part de diversos projectes tecnològics que el Port de Tarragona està implementant en la seva estratègia de transformació digital, que busca incorporar els avantatges de la digitalització per augmentar la competitivitat de l’enclavament portuari.