Pla obert d'un tram del corredor mediterrani

Nous treballs per connectar el Port de TGN i el corredor mediterrani amb el tercer fil

Adif dissenya un pla alternatiu de transport per carretera de viatgers pels talls de circulació que hi haurà fins a finals d'octubre

Adif iniciarà aquest divendres noves actuacions per completar la connexió amb tercer fil del Port de Tarragona i el corredor mediterrani que garanteixin el transport de mercaderies amb ample europeu. Els treballs preveuen la substitució dels desviaments de l'estació Tarragona Classificació, la via de Salou i els accessos al Port per aparells de tres fils que permetin continuar la instal·lació del tercer carril al corredor mediterrani.

Les obres, que s'allargaran fins al 25 d'octubre, obligaran a tallar la circulació de trens entre Tarragona i Reus de divendres a les onze de la nit a dissabte a les nou del matí fins al 15 d'agost. Davant aquesta situació, Adif ha anunciat un pla de transport alternatiu per carretera entre Reus-Cambrils-Sant Vicenç de Calders i entre Tarragona-La Plana de Picamoixons.

Així mateix, també es reajustaran els horaris i es modificaran els recorreguts en alguns serveis per minimitzar l'afectació i evitar el transbordament per carretera. Aquestes modificacions, segons Adif, també es produiran els matins dels diumenges, atès que se circularà per via única en alguns trams afectats per les obres.

Així seran les obres

Les obres s'iniciaran amb la modificació de la capçalera de la banda de Barcelona de la terminal de Tarragona Classificació, on s'instal·laran sis desviaments per connectar aquesta terminal amb les vies principals de la línia Reus-Tarragona. A continuació, es faran els treballs a la capçalera del costat Reus de la mateixa estació, on es col·locaran deu desviaments i un canviador de fil.

Posteriorment, se substituiran aparells a la via de Salou, que afecta l'accés de contenidors del Port de Tarragona i a la indústria de Tres Camins. Un cop concloses aquestes operacions, s'efectuarà el canvi de software en els sistemes de gestió de trànsit per permetre l'entrada en servei de tots els aparells instal·lats.

Aquestes operacions estan previstes per l'11 i el 12 de setembre, dies en els quals serà necessari interrompre de forma completa i permanent la circulació entre Tarragona i Reus, a més de la via de Salou. Després del canvi de software, es remodelarà la via única del Francolí, fet que també obligarà a tallar durant 15 dies l'accés 1 del Port de Tarragona.

A partir d'aquell moment, tots els nous desviaments instal·lats es posaran en servei per fases i es podran aixecar els antics desviaments d'ample convencional, a més d'instal·lar els darrers dos canviadors de fil a les vies generals. Així mateix, també es faran ajustos de catenària en la zona dels desviaments, es muntaran 29 aparells i col·locaran sis canviadors de fil per a tres amples.