Roger Padrós en concert.

El Port de Tarragona busca el nou talent musical del territori al PortAutors-es 2022

Les inscripcions estan obertes fins al 3 d'octubre i la mostra vol oferir oportunitats al talent artístic musical de casa nostra

Torna el certamen PortAutors-es organitzat pel Port de Tarragona. La mostra vol trobar el talent artístic musical del Camp de Tarragona, així com fer d'aparador de les formacions i cantautors de la demarcació. El període d'inscripcions d'aquesta cinquena edició del PortAutors-es ja està obert des del mes de juliol i l'últim dia per apuntar-s'hi serà el pròxim 3 d'octubre.

Els autors o autores interessats a participar-hi només cal que enviïn un correu electrònic a portautors@gmail.com o facin la seva inscripció a través del formulari web. El certamen arriba a la cinquena edició després de consolidar-se en les darreres convocatòries, amb una gran participació de públic i un alt nivell de qualitat musical entre els participants.

El Teatret del Serrallo tornarà a ser l'escenari de luxe del certamen, el qual es pot seguir amb l'etiqueta #PortAutorses2022. Les inscripcions estan obertes fins al 3 d'octubre, i la gran final està previst que se celebri el 26 de novembre. Aquest dia serà quan es faran públics els 6 finalistes escollits pel jurat de professionals culturals que col·laboren amb la mostra. Hi haurà premis de 5 categories diferents: Premi Port Tarragona, Premi del Jurat, Premi a l'artista local i Premi FiM Vila-seca.

Els interessats a participar-hi poden consultar les bases senceres clicant en aquest enllaç.

Un aparador del talent musical de casa nostra

PortAutors-es va néixer amb la voluntat de descobrir el talent de casa nostra i esdevenir un aparador per donar a conèixer el potencial artístic que tenim. Amb aquesta intenció s'estableixen diversos premis, per ajudar els participants a ensenyar el seu treball al públic i així facilitar la seva visibilitat i que puguin realitzar concerts i formar part en programacions i entorns d'arreu del territori.

En aquesta línia s'estableixen els 5 premis del certamen. El Premi del Jurat decidirà el guanyador o guanyadora i li oferirà l'oportunitat de participar en 6 festival del territori durant el 2022: el JaVeus, l'Altacústic, per Santa Tecla, l'Accents, a l'Espai Jove Kesse i PortAutors-es. Pel que fa al Premi del Públic, s'escollirà mitjançant una votació telemàtica unes setmanes abans de la final del 26 de novembre, i el premi consistirà a dissenyar material d'enregistrament per la millora de la producció musical del guanyador-a.

El Premi a l'Artista Local s'atorgarà a la persona millor classificada entre les 6 finalistes que sigui de la província de Tarragona, i consistirà en la formació en producció musical en un dels espais col·laboradors de la mostra, la Yamaha Music School de Tarragona. El Premi FiM Vila-seca serà escollit per aquest festival i podrà participar en l'edició 2023 de la fira. Finalment el Premi Port Tarragona posarà a disposició del guanyador-a alguns dels seus espais per gravar un videoclip professional a càrrec de videògrafs professionals.

Tota la informació del certamen, així com d'altres activitats organitzades pel Teatret del Serrallo, es poden seguir a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram.