Teatret del Serrallo

Els talents musicals del territori ja es poden apuntar a la Mostra PortAutors/es

El Port de tarragona engega la cinquena edició que celebrarà la final el 26 de novembre al Teatret del Serrallo

La veu potent i melòdica del jove barceloní Roger Padrós busca relleu a la Mostra PortAutors/es 2022. El Teatret del Serrallo del Port de Tarragona, sota la marca cultural de Moll de Costa, posa en marxa la cinquena edició de la mostra de talents musicals del territori.

Des d'aquest 5 de juliol fins al 3 d'octubre, els autors i autores interessades a participar en aquest festival poden fer la seva inscripció. Ho poden fer a través del correu electrònic portautors@gmail.com o el formulari publicat al web del Port de Tarragona.

Una mostra musical que s'ha consolidat després de l'èxit de les darreres convocatòries. Unes edicions que han obtingut una gran participació de públic i una bona qualitat musical.

L'objectiu principal de PortAutors/es és descobrir el talent del territori i donar a conèixer el seu potencial artístic, mostrant les seves creacions i dotar les persones participants d'un marc per acollir el seu treball i ajudar a assolir nous públics.

Cinc premis i una gran final

La Mostra PortAutors/es 2022, un cop feta la selecció, celebrarà la gran final el pròxim 26 de novembre a les 18 hores al Teatret del Serrallo. Un esdeveniment que comptarà amb les sis persones finalistes triades pel jufat de professionals de la cultura, col·laboradors i col·laboradores de la mostra.

Enguany, hi haurà un total de sis premis —un per a cada finalista— que a més de l'actuació a la gran final, també obtenen diferents repercussions.

El 'Premi del Jurat' decidirà la persona guanyadora i li oferirà l'oportunitat de participar en sis festivals durant l'any: JaVeus, Altacústic, Santa Tecla, Accents, Espai Jove Kesse i PortAutors/es.

Els finalistes també optaran al 'Premi del Públic' i s'escollirà de forma telemàtica mitjançant el vot del públic. Podran votar les setmanes abans de la mostra entre els finalistes. El Teatret del Serrallo informarà de les dates en què es podrà votar. El premi consisteix a dissenyar material d'enregistrament per a la millora de la producció musical.

També s'atorgarà el 'Premi a l’artista local' que serà la millor classificada entre els sis finalistes que sigui de la demarcació de Tarragona. Un premi que consistirà en la formació en producció musical a la Yamaha Music School.

El 'Premi FiM Vila-seca' és una de les últimes incorporacions. El festival farà la tria entre els finalistes i un d'ells participarà en la pròxima edició de la Fira del 2023.

L'últim és el 'Premi Port Tarragona', que posa a disposició de la mostra alguns dels seus espais per a l'enregistrament d'un videoclip promocional a càrrec de videògrafs professionals.