Pla obert de les obres del nou moll de Balears, al port de Tarragona, amb els caixons col·locats

Les obres del nou moll de Balears del Port de Tarragona arriben al 40% d'execució

La nova línia d'atracada per a creuers entrarà en funcionament a mitjan 2021

Els treballs de construcció del nou moll de Balears del Port de Tarragona ha arribat ja al 40% d'execució i es manté la previsió que entri en funcionament a mitjan 2021. Segons informa l'Autoritat Portuària, amb la col·locació dels onze caixons s'ha enllestit la part més complexa de l'obra de construcció, que va començar al juliol. «Tot ha funcionat sense cap entrebanc», explica Carles Segura, director d'Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona. El moll, amb una superfície de quatre hectàrees i una línia d'atracada de 700 metres, estarà destinat a l'activitat de creuers. La infraestructura permetrà l'arribada simultània de diversos vaixells, inclosos els més grans.

Tant el procés de fabricació com el del col·locació eren de gran complexitat i han requerit la col·laboració de diferents serveis portuaris. En la fabricació dels caixons hi ha treballat de forma simultània entre 50 i 60 persones, a torns, les 24 hores del dia i els set dies de la setmana. La cadència de construcció ha estat d'un caixó per setmana, la mateixa que per a la seva col·locació.

Cadascun dels onze caixons fabricats tenen 41,05 metres d'eslora, 16,75 metres de mànega i 21,30 metres d'altura. El pes d'un caixó buit és de 7.288,80 tones, mentre que ple es calcula que serà de 33.440,65 tones. Per al forjat d'aquests onze caixons s'han destinat més de 3 milions de quilos d'acer.