Imatge de diversos operaris durant les obres de rehabilitació del Pont Mòbil del Port de Tarragona

El Port de Tarragona inicia les obres de millora del Pont Mòbil

Els treballs, que es fan durant el cap setmana, tenen un pressupost de 175.000 euros i s'allargaran durant tres mesos

El Port Tarragona va començar durant el passat cap de setmana les obres de millora del Pont Mòbil. Els treballs se centren en el tauler superior de la infraestructura, l'última cap d'asfalt que ha quedat malmesa pel pas del temps i el gran volum de trànsit que hi passa diàriament. La inversió en les obres és de poc menys de 175.000 euros i el termini d'execució és de tres mesos.

Per tal de minimitzar l'afectació a l'activitat normal del Port de Tarragona, els treballs s'executaran durant els caps de setmana, entre divendres a la tarda i diumenge al vespre. En aquest sentit, mentre els operaris estiguin treballant es donarà pas alternatiu per un carril, evitant així el tancament al trànsit d'una de les infraestructures més utilitzades del Port.

Durant el primer cap de setmana d'obres, els operaris van iniciar les tasques de demolició i fresat del paviment existent d'una franja, es va realitzar la reparació de les fissures i es va fer l'aplicació de la imprimació del nou paviment.

Millora continua de les infraestructures

L'actuació al Pont Mòbil s'emmarca en la política de millora constant i de manteniments dels espais portuaris. En aquest sentit, el Port de Tarragona treball per incrementar la durabilitat de les infraestructures que formen part de les instal·lacions portuàries. Després de detectar desgastats en una inspecció recent a la infraestructura, l'organisme executa ara les obres de millora.

En el cas del Pont Mòbil, segons ha informat el Port de Tarragona en un comunicat, durant les obres que es van començar a executar el passat divendres, es retiraran quatre franges d'1,20 metres d'amplada i 91 metres de longitud —dues franges per carril de circulació— que estan deteriorades.

Cal recordar que el Pont Mòbil es va posar en servei el novembre de 1999, connectant la part dels molls de ribera i els adossats al dic de llevant, evitant el pas de vehicles pesants per l'interior de la ciutat. Actualment, per la infraestructura del Port hi circulen més de 2.200 vehicles diaris, dels quals gairebé mig miler són vehicles pesants.