Els guardonats amb el premi Jordi Cartanyà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

Creix l'ocupació turística a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre respecte al 2020

S'han entregat els premis Jordi Cartanyà durant l'acte Som Turisme

La Costa Daurada i Terres de l'Ebre han viscut una gran millora en l'ocupació turística, en comparació amb el 2020. Ha crescut un 53% i fins a 31 d'octubre de 2021 s'han registrat 10.425.000 pernoctacions. Una xifra que fa un balanç positiu, però encara queda molt lluny dels 20 milions que es van marcar el 2019.

El territori ha viscut una recuperació del mercat internacional, especialment el francès i l'holandès. El gruix principal de visitants, però, continua sent català i estatal. Aquests últims representen el 75% dels clients a la Costa Daurada, mentre que a les Terres de l'Ebre la xifra ascendeix fins al 90%. 

Una destinació segura

Les dades les ha fet públiques la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, durant l'acte Som Turisme, que ha reconegut sis iniciatives empresarials per la seva innovació i sostenibilitat.

Una de les millores registrades és el lleuger augment de l'estada mitjana a les dues destinacions. Roigé ha destacat que s'ha situat al voltant dels tres dies. També ha apuntat que els visitants consideren la demarcació com un lloc segur per passar les vacances.

Segons les dades del Patronat de Turisme, el 60% de visitants de la Costa Daurada han afirmat que la pandèmia no ha influït en l'elecció de la destinació. Un 94% té la intenció de repetir. A les Terres de l'Ebre aquest percentatge s'incrementa fins al 96%.

Per tot plegat, Roigé ha posat en valor la «feina constant del sector turístic», que ha treballat en moments complicats d'austeritat i incertesa «però que hi ha incorporat valors com la sostenibilitat».

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha agraït la tasca del sector per «recuperar la normalitat i l'ocupació del país». La presidenta ha indicat que en el tercer trimestre d'enguany, el 13% de la població ocupada ho feia en el sector turístic, un volum equivalent a nivells del 2019.

Els premis Jordi Cartanyà

Durant l'acte Som Turisme s'ha fet entrega dels premis Jordi Cartanyà. S'han distingit sis empreses que han impulsat propostes innovadores i de sostenibilitat, amb un premi de 5.000 euros per cadascuna. 

En la categoria de «millor proposta innovadora i creativa que contribueix a un desenvolupament turístic sostenible», els distingits han estat PortAventura World pel seu projecte EcoEduca, que s'adreça a alumnes de primària i secundària, i Riu a l'Ebre, una empresa que ofereix rutes ecoturístiques i que reaprofita les càmeres de les rodes de bicicleta punxades per transformar-les en bosses.

Pel que fa a la «millor proposta de solucions tecnològiques per a la comercialització turística», els premis se l'han endut Nàutic Parc Costa Daurada i Terres de l'Ebre i Conficon Turisme i Tradicions.

Els primers per crear una plataforma de promoció, comercialització i gestió de reserves. Els segons, per crear una aplicació que permet al públic fer visites a partir d'un sistema de guiatge que s'adapta al temps que tenen els turistes i que està operativa en diferents ciutats de les Terres de l'Ebre.

Finalment, la «millor proposta de creació de noves experiències turístiques» han estat Musclarium i Priorat Explained. Els primers ofereixen visites a una musclera de la badia dels Alfacs i permeten al visitant sembrar ostres de forma artesanal; mentre que els segons organitzen esdeveniments, tasts de vins i difusió de valors enogastronòmics del Priorat.