Imatge d'arxiu de l'Amfiteatre de Tarragona

«Una oportunitat única»: Tarragona rebrà 3 MEUR per millorar el patrimoni romà

Prop de 2 milions aniran destinats al projecte de rehabilitació i millora de l'accessibilitat del Fòrum de la Colònia

El pla Impulsa Patrimonio del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per al Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya (GCPHE) ha deixat bones notícies per a Tarragona. I és que aquest dilluns 22 de novembre s'han donat a conèixer els detalls del pla a través del qual Tarragona rebrà 3 milions d'euros.

D'aquesta quantitat, es destinaran gairebé 2 milions per al projecte de rehabilitació  i millora de l'accessibilitat del Fòrum de la Colònia, i la resta s'anirà desenvolupant en diferents projectes al voltant del patrimoni que s'hauran d'executar en els pròxims tres anys, per poder arribar a la subvenció màxima.

Hora de «l'impuls definitiu»

Des de Baeza (Jaén), l'alcalde i conseller de Turisme de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat aquesta ajuda com «l'oportunitat única» que suposa el pla per «adequar el nostre patrimoni perquè tingui encara més accessibilitat i excel·lència».

Ricomà creu que «hem fet les primeres passes per fer realitat el que ha de ser el nostre centre de recepció de visitants, la Porta Tàrraco, amb l'inici de la rehabilitació de Ca l'Agapito i ara podem donar  l'impuls definitiu que li cal al Fòrum de la Colònia», declarat per la UNESCO Patrimoni Mundial de la Humanitat.

Per acabar, l'alcalde ha assegurat que «l'adequació turística dels nostres recursos patrimonials i naturals amb criteris d'accessibilitat i sostenibilitat marcarà el desenvolupament turístic i el futur econòmic de la ciutat i per tant hem d'apostar-hi», fent referència a la inversió destinada en aquest sector.

Pau Ricomà i Reyes Maroto en un acte
Pau Ricomà i Reyes Maroto en la presentació del pla Impulsa Patrimonio | Aj. Tarragona

Aposta pel turisme de qualitat

L'acte celebrat aquest dilluns 22 a la ciutat Patrimoni de Baeza ha comptat amb la presència de la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto i dels alcaldes de les quinze ciutats del Grup.

La presentació del pla ha servit perquè Maroto hagi assegurat que a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern de l'Estat, les quinze ciutats incloses rebran una  subvenció de 45 MEUR en total, adreçats a «projectes sostenibles de rehabilitació i manteniment del patrimoni històric i cultural de les Ciutats Patrimoni», a més de «reforçar l'aposta per un turisme de qualitat, sostenible, digital i inclusiu i potenciar la nostra posició de lideratge turístic a escala mundial».

Aquestes ajudes econòmiques també inclouran la rehabilitació d'immobles considerats Béns d'Interès Cultural, la renovació de paviments, entre d'altres.