Pla general de diversos passatgers sortint del comboi d'un tren d’Ouigo a l'estació del Camp de Tarragona

Ouigo manté la seva aposta per Tarragona: un potencial de fins a 100.000 usuaris

En quatre mesos de prova del servei, iniciat el 27 maig, s'han registrat 35.000 viatgers i un impacte econòmic de 3 milions d'euros

Ouigo, el tren francès d'alta velocitat a baix cost que uneix Madrid i Barcelona, ha anunciat aquest dijous que continuarà fent parada al Camp de Tarragona un any més. La companyia ha fet un balanç molt positiu dels quatre mesos de prova que ha dut a terme aquest estiu, en què ha transportat més de 35.000 passatgers, amb un impacte econòmic de 3 milions d'euros a la zona.

Així, a partir del 12 de desembre, Ouigo tornarà a oferir trens diàriament —amb una parada en cada sentit— a l'estació del Camp de Tarragona. En aquest sentit, la companyia francesa preveu uns 100.000 usuaris potencials, amb un impacte econòmic de 12 milions d'euros.

En roda de premsa aquest dijous, la directora general d'Ouigo, Hélène Valenzuela, ha assenyalat que «reafirmem la nostra aposta ferma per Tarragona, de contribuir al creixement econòmic de la regió de Tarragona, Catalunya i Espanya».

En aquest sentit, des de la companyia s'ha assegurat que en cap moment han tingut dubtes, ja que en un radi de 30 quilòmetres hi ha una població de 400.000 habitants.

Sense servei fins al 12 de desembre

Aquest pròxim diumenge, Ouigo deixarà de prestar servei a l'estació del Camp de Tarragona, que es reprendrà el 12 de desembre i que s'oferirà durant tot el 2022. Hi haurà una parada diària en cada sentit —de Barcelona a Madrid, a les 14.09 hores; i de Madrid a Barcelona, a les 16.18 hores. Així mateix, durant el pròxim estiu es reforçarà el servei, amb una parada extra per sentit els caps de setmana.

Cal recordar que Ouigo ofereix cinc freqüències d'anada i cinc de tornada per viatjar entre Madrid i Barcelona. Tot i que la parada del Camp de Tarragona no es trobava dins del paquet oficial de reserva, Ouigo aspirava a mantenir-la, fent la sol·licitud a Adif, que just aquest dimecres va donar el vistiplau.

Ouigo ha transportat 700.000 passatgers en els seus primers mesos d'operació

Segons les dades d'Adif, durant els primers mesos d'operacions, Ouigo ha transportat més de 700.000 passatgers, amb una ocupació mitjana superior al 95%. En aquest sentit, la directora general de la companyia ha avançat que volen arribar a més punts de l'Estat, implantar trens dobles —que permetran duplicar la capacitat fins a 1.019 seients per trajecte— i iniciar les operacions de Madrid a València.

En aquest sentit, Hélène Valenzuela ha conclòs que «cal millorar les comunicacions, aquí a Tarragona hi ha un gran potencial».