Imatge d'un dels parcs infantils del Moll de Costa amb el tendal que projecta ombra sobre el mobiliari

Ja és una realitat: els dos parcs infantils del Moll de Costa ja tenen ombra

El Port de Tarragona ha invertit 136.000 euros per instal·lar tenso estructures en els dos espais

El Port de Tarragona ha reobert els dos parcs infantils del Moll de Costa després d'haver instal·lat tenso estructures per generar ombra en els dos espais i que així petits i grans puguin gaudir de les zones d'esbarjo sense patir els efectes del sol. Les obres, que s'han allargat durant tres setmanes, han suposat una inversió de més de 136.000 euros.

L’actuació ha consistit en la instal·lació d’un total de 217 m² de material flexible subjectat mitjançant una estructura d’acer galvanitzat col·locada en els extrems dels parcs infantils. D'aquesta manera, a partir d'ara, el 50% del total de la superfície de cadascun dels espais queda sota l'ombra, permetent la utilització dels jocs infantils durant les temporades d’estiu, quan les temperatures són més elevades.

Així mateix, per tal d'aprofitar les hores de sol en les èpoques de l’any on és menys intens, s’ha decidit deixar una part de cada parc al descobert. Cal recordar que aquests parcs infantils es van construir l'any 2013 i que el 2017 es van ampliar.

Pla de Millora de la Façana Marítima del Serrallo

Aquesta intervenció en els dos parcs infantils del Moll de Costa és una de les quatre línies d'actuació del Pla de Millora de la Façana Marítima del Serrallo que el Port Tarragona va presentar el passat mes de març. Aquest pla inclou diversos projectes consensuats amb l’Associació de Veïns del Serrallo, per un valor superior a 1,1 milions d'euros.

Les línies d'actuació d'aquest Pla de Millora inclouen la restauració d’elements malmesos, la millora de la seguretat, la millora de la comoditat i la millora de la imatge de l’entorn urbà.

Les actuacions pendents d'executar són la restauració del pantalà —que es preveu que finalitzi a mitjans del mes de juliol—, la instal·lació de mobiliari urbà per generar ombra en el passeig, pendent d’inici, i la restauració de l’entorn del pont de la Petxina amb nous murals.