Unes torxes de la Petroquímica de Tarragona

La Vall d'Hidrogen és «estratègica» en la transformació de la indústria química de TGN

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una moció d'ERC en aquest sentit

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat una moció d'ERC que constata que el projecte de la Vall d'Hidrogen és «estratègic» per «continuar transformant el pol industrial químic del Camp de Tarragona», així com la indústria i la mobilitat de la zona. Així mateix, el text també assenyala que el projecte ha de garantir la reducció d'emissions de CO2 i impulsar l'estalvi energètic.

Tots els grups parlamentaris han votat a favor de la proposta, amb excepció de la CUP, que s'hi ha oposat, i Vox, que s'ha abstingut. Així mateix, en la moció també s'insta el Govern a implementar mesures per accelerar la descarbonització de l'economia, capturant de forma eficient el diòxid de carboni i invertint en la seva transformació en productes de valor afegit.

Suport al sector químic del Camp de Tarragona en la seva transició

La moció també destaca que el sector químic del Camp de Tarragona és un «element tractor» de l'economia catalana al qual cal acompanyar des del Govern en la transició cap a un model industrial sostenible, conforme als objectius europeus de descarbonització per a l'any 2050.

Amb la moció aprovada, el Parlament també ha instat el Govern a augmentar les instal·lacions d'energies renovables a Catalunya amb parcs eòlics i fotovoltaics, «imprescindibles» per a subministrar energia renovable a les plantes d'hidrogen verd.

El text també demana el Govern a publicar en el termini màxim d'un mes el document complet de la darrera actualització de la PROENCAT 2050, per a poder planificar adequadament l'energia a Catalunya.

Finalment, es reclama al govern espanyol que compleixi el seu «compromís» d'aprovar al més aviat possible el Reglament de xarxes tancades amb la finalitat que la indústria vegi reduïts els seus costos energètics.