Un tren de Renfe

Pas endavant per a la remodelació de la xarxa arterial ferroviària de Tarragona

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol ha licitat l'estudi de viabilitat del projecte

A poc a poc, el canvi de la xarxa de vies de tren de la demarcació de Tarragona es va acostant. Aquest dimecres, dia 21 de juliol, el govern espanyol ha fet un pas important per a la realització d'aquest projecte. Concretament, ha licitat «l'estudi de viabilitat de la remodelació de la xarxa arterial ferroviària de Tarragona». Una remodelació que hauria de ser una realitat en els pròxims anys.

Així doncs, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha licitat l'estudi sobre un projecte que serà necessari quan finalitzin les obres del tercer fil del corredor mediterrani. I és que, una vegada s'hagin completat les obres, s'espera que hi hagi un augment de trens de mercaderies per aquesta zona. 

Segons el ministeri, l'anàlisi se centrarà en buscar solucions que «donin continuïtat» al corredor del mediterrani i la problemàtica que generarà a la línia de la costa tarragonina. «Així mateix haurà de plantejar i definir la necessitat de noves línies o la modificació de la xarxa existent un cop analitzats els tràfics ferroviaris actuals i futurs que conflueixen a l'àrea de Tarragona i el seu port», ha apuntat el govern espanyol.

D'aquesta manera, en l'informe permetrà fer una radiografia del projecte. S'identificaran els tràfics actuals de viatgers i mercaderies i es farà una previsió per poder estudiar i triar diverses solucions. A més, també es mirarà la viabilitat tècnica i econòmica de les alternatives i es farà un estudi socioeconòmic de les que siguin viables.