Imatge de cotxes d'autoescola aturats en zona d'examen

El PDeCAT porta al Congrés el retard en els exàmens de conduir a Tarragona

El director general de Tràfic compareixerà a la Comissió de Seguretat Vial a petició del diputat tortosí Ferran Bel

La situació que travessen les autoescoles a les comarques de Tarragona arribarà al Congrés dels Diputats aquest dijous, 24 de setembre. El secretari d'organització del PDeCAt, i diputat al Congrés per Tarragona, el tortosí Ferran Bel, ha sol·licitat la  compareixença  del director general de Tràfic a la Comissió de Seguretat Vial del Congrés. La raó d'aquesta petició és conèixer els motius de les demores a l'hora d'obtenir les llicències o  permisos de conduir  i quines són les mesures que pensa implementar el govern de l'Estat a curt, mitjà i llarg termini. 

Segons Bel, «s'està enfonsant les autoescoles, un sector econòmic que genera un bon nombre de llocs de treball al nostre territori. Aquesta situació afecta de forma molt greu a totes aquelles persones que volen obtenir les diferents  llicències de conducció». I és que si els exàmens de conduir ja es realitzaven amb retard per les mancances en la plantilla d'examinadors, la COVID-19 encara ha agreujat més la situació. 

«La situació s'agreuja en la gent més jove»

El diputat demòcrata ha posat l'accent en la situació del jovent que s'examina per aconseguir el carnet de conduir: «La situació s'agreuja en la gent més jove, perquè se'ls està fixant un termini de  molts mesos  per poder-se examinar i això suposa una incertesa inacceptable». «Els crea un perjudici per incorporar-se al món laboral» ha reblat Ferran Bel. Bel ha advertit que «els grups polítics i el sector de les autoescoles hem estat molt col·laboratius, però ara ja no hi ha més espera possible, fan falta solucions».