Llum verda a l'AP-7 lliure de peatges entre Tarragona i Alacant a partir de l'1 de gener

El govern en funcions ho ha aprovat en el Consell de Ministres d'aquest divendres, 2 d'agost

Llum verda: el tram de l'AP-7 que connecta Tarragona i Alacant serà gratuït a partir de l'1 de gener del 2020. El govern espanyol en funcions ho ha aprovat de forma definitiva en el Consell de Ministres d'aquest divendres, 2 d'agost, i el que fins ara era un secret a veus és ja una realitat oficial. L'aixecament de les barreres fins a la darrera capital del País Valencià suposarà  la primera vegada que una autopista funciona lliure de peatges a Catalunya.

La portaveu de l'executiu, Isabel Celáa, ha anunciat que  l'Estat es farà càrrec de la gestió d'aquesta via i eliminarà el peatge que fins ara existia, tal com ja havia avançat mesos enrere el ministre de Foment, el socialista José Luis Ábalos. Ara, la voluntat esdevé acció signada i la concessió de l'explotació de l'AP-7 a Abertis, que finalitza el pròxim 31 de desembre, no serà renovada.

El Consell de Ministres aprova l'eliminació del peatge entre Tarragona i Alacant a partir de l'1 de gener

El secretari general d'Infraestructures, Julián López, ja va anunciar a finals de juliol la intenció de liberalitzar el peatge un cop finalitzi la concessió vigent  i aixecar les cèlebres barreres de l'AP-7. Foment calcula que es produirà un augment de la intensitat mitjana diària de vehicles pesants, la qual cosa obligarà a «un reforç del ferm» per dotar-lo de «més consistència», i actualment està estudiant possibles actuacions com abordar variants o ampliar carrils per canalitzar aquest gran flux de trànsit que espera generar la mesura.

L'àrea metropolitana de Tarragona veu d'aquesta manera com es resol una de les grans reivindicacions en matèria de mobilitat, i s'obre una nova finestra:  l'any 2021 finalitza la concessió actual de l'AP-7 Nord en direcció a la Jonquera, i també l'AP-2 que connecta cap a Saragossa. L'acord del Consell de Ministres d'aquest divendres confirma i posa data a un dels compromisos volàtils més escoltats al sud de Catalunya, i obre els interrogants sobre el futur de les concessions de l'any 2021.

També et pot interessar: