Vaixells de pesca al port de Tarragona

Els pescadors tarragonins s'aturen: protesten pel preu abusiu del gasoil

La Confraria de Pescadors de Tarragona es va aturar dilluns i ho allargarà dimarts i dimecres

Els pescadors de Tarragona han dit prou. Des d'aquest passat dilluns i, com a mínim, fins aquest dimecres, les barques de pesca del Port de Tarragona no sortiran. 

Aquesta acció és fruit de la convocatòria de vaga que la Confraria de Pescadors de Tarragona havia difós en protesta pels preus del combustible. Una vaga que ha estat adoptada per unanimitat per les embarcacions tarragonina. 

En aquest sentit, una trentena d'embarcacions no sortiran a pescar a la costa tarragonina. Un fet que implica, directament i indirecta, a uns 300 treballadors que viuen d'aquest ofici.

L'encariment dels preus del carburant els afecta molt. Pagar gairebé el doble per omplir el dipòsit, per als pescadors de la Confraria és inviable. Per tot plegat, les accions de protesta s'han convocat per protestar amb la intenció de pressionar al govern perquè rebaixi el tipus impositiu que aplica als carburants.

En conseqüència d'aquesta vaga, les peixateries de la demarcació també es veurà afectada. Als establiments no s'hi podrà trobar peix de la costa tarragonina. 

Unes accions amb les quals s'espera aconseguir solucions. Una mobilització que garanteixi la continuïtat del sector pesquer a Tarragona.

Els transportistes en vaga per aquest motiu

Des de la mitjanit de diumenge a dilluns, els transportistes van iniciar una aturada indefinida. La Plataforma Nacional per la Defensa del Sector del Transport feien la convocatòria per denunciar que se senten ofegats amb el recent encariment del preu dels carburants.

Des de la plataforma, assenyalaven que els transportistes que se sumin a la protesta aturaran l'activitat, però mantindran uns serveis mínims. 

Tot i això, les grans patronals del sector del transport no donaven suport a aquesta iniciativa i es considerava que no era la millor de les maneres per aconseguir mesures per fer front a la difícil situació del transport.