Un avió de Ryanair a punt d'aterrar a l'Aeroport de Reus

L'advertència de la plantilla de Ryanair a l'Aeroport de Reus per aquest estiu

Els treballadors demanaran la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya davant l'obligatorietat de fer hores extres

La plantilla de Ryanair té oberts diversos fronts arreu on treballa la companyia. Un d'ells és l'Aeroport de Reus, on els treballadors de la companyia irlandesa han fet una advertència, segons ha explicat en un comunicat CCOO.

L'obligatorietat de la realització d'hores extraordinàries a la plantilla de serveis d'assistència en terra de Ryanair ha aixecat polseguera entre els empleats. Aquest seria el principal punt que provocaria un augment de la conflictivitat.

Tot i això, indiquen, hi ha una resolució en contra de la ITSS —que l'empresa ha impugnat—, així com les sancions als treballadors per aquesta qüestió.

A més, des del sindicat també assenyalen les discrepàncies d'interpretació del conveni col·lectiu sectorial en matèria retributiva i de progressió salarial. Per tot plegat, demanaran la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya per tal de resoldre aquestes problemàtiques.

Finalment, si no es recondueix la negociació, la plantilla adverteix del conflicte imminent que això pot comportar en plena campanya d’estiu.

USO denuncia que Ryanair i Easyjet incompleixen el dret a vaga dels treballadors

El sindicat USO ha denunciat que Ryanair i Easyjet incompleixen el dret a vaga dels treballadors perquè els han posat a «tots» en serveis mínims. Així ho han indicat ambdós sindicats aquest divendres en declaracions als mitjans a l'aeroport del Prat, on l'aturada ha provocat una cancel·lació durant el matí.

«S'han inventat els serveis mínims», ha subratllat la secretària general d'USO a Ryanair, Lidia Arasanz, que ha assegurat que també tenen constància que l'aerolínia ha mobilitzat treballadors de fora de l'Estat i de la UE per garantir els vols.

«La companyia s'està saltant la resolució del Ministeri de Transport», ha dit, per la seva banda, el secretari general d'USO a Easyjet, Pier Luigi Copello.

En el primer dia en què han coincidit les vagues dels tripulants de cabina de Ryanair i Easyjet, fins a la una del migdia s'han produït una vintena de retards a l'aeroport de Barcelona i una cancel·lació de la companyia irlandesa. L'aturada s'ha fet el primer dia de juliol, data que marca l'inici de l'operació sortida d'estiu.

Al conjunt de l'Estat, fins a les 13 hores hi ha hagut 113 retards de vols de Ryanair i una cancel·lació. Pel que fa a Easyjet, les cancel·lacions s'han elevat a vuit, mentre que hi ha hagut 21 retards.

En el cas de la companyia britànica, que aquest divendres ha encetat les aturades previstes pel juliol, el Ministeri de Transports va detallar aquest dijous al vespre que els serveis mínims a l'aeroport de Barcelona eren del 57%.