Pla mitjà de la platja de l'Arrabassada de Tarragona, amb banyistes i gent prenent el sol.

El distintiu Bandera Blava onejarà en 36 platges de la demarcació de Tarragona

A Tarragona hi ha 26 platges que han estat reconegudes, mentre que a les Terres de l'Ebre en són una desena

Un total de 36 platges de la demarcació de Tarragona han obtingut el distintiu Bandera Blana aquest 2022. D'aquestes, 35 mantenen el reconeixement respecte de l'any passat, mentre que una, la platja de l'Almadrava de Vandellòs i l'Hospital de l'Infant, l'ha recuperat. El Camp de Tarragona acumula 26 platges amb bandera blava, mentre que a les Terres de l'Ebre n'hi ha deu.

Pel que fa al total de Catalunya, fins a 94 platges de les demarcacions de Tarragona, Barcelona i Girona han rebut la distinció. Cal recordar que el reconeixement, atorgat per la Foundation for Environmental Educations (FEE) en 47 països, valora la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany, la prestació de serveis i la informació i l'educació ambiental.

Les 26 platges amb bandera blava al Camp de Tarragona

A les comarques del Camp de Tarragona, fins a deu municipis han rebut el distintiu Bandera Blava per alguna de les seves platges. Al Baix Penedès, tindran la bandera blava aquest estiu els municipis de Cunit —Llevant i Ponent— i Calafell —Segur de Calafell, l'Estany Mas Mel i Calafell. Al Baix Gaià, n'hi haurà a Roda de Berà —Costa Daurada i Llarga—, Torredembarra —els Muntanyans, Barri Marítim i la Paella— i la platja d'Altafulla.

Al Tarragonès, Tarragona tindrà quatre banderes blaves a les platges de Tamarit, La Móra, Savinosa i L'Arrabassada (Tarragona), mentre que Vila-seca en tindrà una a la platja de la Pineda i Salou, dues (Llevant i Capellans). Finalment al Baix Camp, a Cambrils la bandera blava onejarà a Vilafortuny, Cavet, Prat d'en Forés-el Regueral i La Llosa (Cambrils) i a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ho farà a La Punta del riu, L'Arenal, El Torn i L'Almadrava.

Les platges de les Terres de l'Ebre que han rebut el distintiu

A les Terres de l'Ebre, l'Ametlla de Mar ha rebut quatre banderes blavees, que durant l'estiu onejaran a les platges de Calafató, Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn i l'Alguer. L'Ampolla també té més d'un distintiu, concretament dos a Cap Roig i les Avellanes, mateixa xifra que a la Ràpita, on hi haurà bandera blava a les platges de Parc de Garbí les Delícies.

La desena de banderes blaves en platges ebrenques es completen amb els distintius que han rebut els municipis de Deltebre (Riumar) i Alcanar (Les Cases d'Alcanar-el Marjal).