Pla general carrer al Port de Tarragona.

El Port de Tarragona impulsa una nova mesura del seu pla de sostenibilitat

Substituirà més d'un centenar de punts de llum per uns de més sostenibles al Moll de Costa

El Port de Tarragona té al centre del seu full de ruta la sostenibilitat i ara ha posat en marxa una nova mesura que ho demostra. L'ens substituirà fins a un total de 106 punts de lluminària al Moll de Costa i al passeig de la Independència amb LEDS.

Seran 80 al Moll de Costa i 26 al passeig de la Independència al Serrallo. En concret, la lluminària que s'utilitzarà serà un conjunt òptic LED Roura configurat a 24,5 W i amb una vida útil de 100.000 hores. La lluminària actual té un consum energètic acumulat en 30.000 hores de 3.000 Kw per lluminària vers a 735 Kw de les noves tipus LED.

Això es tradueix en un 75.5% de reducció del consum elèctric de l'enllumenat públic i permetrà que el nou enllumenat sigui més sostenible i eficient. L'actuació s'emmarca dins del Pla de Sostenibilitat – Agenda 2030 del port i compta amb una inversió de 29.576,25 euros. El canvi d'enllumenat es farà en tres mesos a partir del començament dels treballs. 

Amb aquest enllumenat més sostenible també hi haurà una reducció del consum energètic per al Port de Tarragona. En total serà un 75,5% de reducció del consum elèctric de l'enllumenat públic, el què comportarà també una disminució d'ones de CO2 que genera el consum d'electricitat.

Segons explica el Port de Tarragona en un comunicat, el Pla de Sostenibilitat - Agenda 2030 té previstes més accions «que implicaran reduccions anuals totals aproximades de  915,30KgCO2eq i un estalvi energètic i de consum d’un 44,5% anual.