Recreació virtual de la nova terminal de creuers del Moll de Balears del Port de Tarragona

El Port de Tarragona adjudica la nova terminal de creuers

La concessionària Global Ports Holding invertirà 5,5 milions d'euros en la construcció de l'edifici al Moll de Balears

Global Ports Holding PLC (GPH) construirà la nova terminal de creuers del Port de Tarragona, segons va aprovar aquest dimecres el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Tarragona. La concessió a l'operador de terminals de creuers independent més gran del món s'ha fet per 12 anys, amb opció de sis anys més.

Segons ha explicat el Port de Tarragona en un comunicat, la nova terminal, que suposarà una inversió de 5,5 milions d'euros, s'ubicarà al Moll de Balears, inaugurat el passat mes d'octubre. La infraestructura permet acollir els creuers més grans del món, amb una capacitat d'acollir fins a quatre vaixells simultàniament.

El Moll de Balears, que va suposar una inversió de 30 milions d'euros, compta amb una línia d'atracada de 700 metres i compta amb una esplanada de 40.000 metres quadrats per a operacions de creuers. En aquest sentit, s'ha invertit també en el condicionament del moll per a l'electrificació, un fet que reduirà significativament les emissions de CO2 dels creuers atracats.

Un edifici sostenible d'última generació

La nova terminal de creuers que GPH construirà al Moll de Balears suposarà una inversió de 5,5 milions d'euros. Segons ha anunciat el Port de Tarragona, serà un edifici modular d'última generació, que utilitzarà energia solar per garantir la provisió sostenible de les necessitats energètiques de la terminal. L'edifici oferirà als passatgers tota mena de serveis de restauració per menjar i beure, així com àrea de Dutty Free.

En aquest sentit, la nova terminal disposarà d'una àrea intermodal per a l'estacionament d'autocars i vehicles, un fet que millorarà la mobilitat de la zona. El disseny modular de l'edifici permetrà adaptar la terminal a les necessitats futures, alhora que permetrà la celebració d'esdeveniments en un entorn singular.

«L'adjudicació de la nova terminal suposar un gran impuls»

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha explicat que «l'adjudicació de la nova terminal de creuers al Moll de Balears suposa un gran impuls addicional per a un projecte que el Port comparteix amb els ajuntaments de Tarragona, Reus i Vila-seca, els agents turístics i les empreses del nostre territori i de la Costa Daurada».

Per la seva banda, Emre Sayin, director executiu de GPH, ha assenyalat que «la terminal del Port de Tarragona és una adquisició important per a la nostra companyia, reforçant la nostra creixent presència a la Península Ibèrica i la Mediterrània Occidental».