Imatge del Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

La balena Moby Dick protagonitza la proposta cultural del Port de Tarragona

També es recupera la ruta de natura 'Petxines i animalons marins', que se celebrarà diumenge al matí

La balena Moby Dick serà la gran protagonista de les activitats culturals del cap de setmana del Port de Tarragona. Aquest dissabte i diumenge, se celebra la tercera edició del 'Teatret de Conte' en dos espais del Moll de Costa: el Teatret del Serrallo i el Refugi 1. La proposta inclou un espectacle de titelles, treballs manuals, contes i un sorteig d’invitacions per visitar l’Observatori Blau.

La tercera edició del ‘Teatret de Conte’ comença dissabte 23 d’octubre, a les 11.30 hores, al Teatret del Serrallo amb ‘Fem Balenes’ d’Agustí Farrè, un del contacontes més veterans del territori. En aquesta primera sessió es podrà gaudir construint una màgica i innovadora balena i escoltant la narració. La segona sessió se celebrarà també dissabte, a les 18.00 hores al mateix escenari, sota el títol ‘On vas Moby Dick?’.

Diumenge, el Refugi 1 del Moll de Costa serà l’escenari de ‘La petita Moby Dick d’Eudald Ferré’. Se'n faran quatre sessions —11 h, 12 h, 13 h i 17.30 h—, en què es narraran una aventura que submergirà grans i petits en l’oceà fantàstic i l’experiència submarina amb la Moby Dick. Les entrades, gratuïtes, estan disponibles a través de la web del Teatret del Serrallo.

‘Petxines i animalons marins’, la ruta de natura del Museu del Port

D'altra banda, el Museu del Port reprèn aquest diumenge, a partir de les 10 hores, una ruta de natura que va tenir força èxit en anteriors edicions: 'Petxines i animalons marins', que anirà a càrrec de Ferran Aguilar. Aquesta activitat familiar i gratuïta permetrà conèixer la biodiversitat de les platges. Amb una durada de tres hores, començarà a la platja Llarga i s'ha de fer reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.

El remodelat equipament del Port de Tarragona organitza també aquest dimarts 26 d’octubre, a les 18 hores, l'activitat 'Ho pesques?', que està adreçada a infants a partir de 6 anys. L'objectiu d'aquesta activitat gratuïta és apropar el món de la pesca a Tarragona als infants: els tipus de pesca, els arts emprats i les captures. La sessió es fa en suport a la campanya 'Peix de Tarragona, tot un gust' i cal fer reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.

Així mateix, encara es poden visitar les exposicions 'Activistes per la vida' de Gervasio Sánchez (Tinglado 2) i la del 'VI Concurs de Pintura, Dibuix & Gravat de la Fundació Mútua Catalana (Tinglado 1). Ambdues es poden veure de dimarts a dissabte (de 10 a 13 h i de 17 a 20 h) i diumenges i festius (d’11 a 14 h).