Far de la Banya del Port de Tarragona

El Port de Tarragona enceta el cap de setmana cultural amb la VIII Nit Literària al far de la Banya

També hi haurà les nits a la pèrgola amb les Havaneres del Port

El Port de Tarragona programa un nou cap de setmana cultural al Moll de Costa. La principal novetat és la VIII Nit Literària al far de la Banya del dic de Llevant. L'esdeveniment se celebra aquest divendres 9 de juliol, a les 22 hores al far de la Banya del Port de Tarragona. 

Aquest és un esdeveniment estiuenc que l'any passat no es va realitzar ateses les condicions de la pandèmia i torna aquest 2021. La nit literària es farà sota el títol 'A bord', vaixells i navegació. És impulsada des del seu inici pel Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona.

En aquesta edició compta en aquesta edició amb lectures literàries que aniran a càrrec de Gertri Adserà, de la Llibreria Adserà pels quaranta anys de singladura; Magí Sunyer escriptor; Rosa Ma Codines, presidenta d'Òmnium Cultural del Tarragonès pels cinquanta anys de l'entitat; Núria Obiols, directora d'operacions portuàries del Port de Tarragona; i Josep M. Cruset i Domènech, president del Port de Tarragona.

L'acompanyament musical anirà a càrrec de Guillermo Plaza i Aima Filella. Per a poder gaudir d’aquesta estiuenca nit literària cal fer una inscripció prèvia atès l’aforament limitat a: museuport@porttarragona.cat i bptarragona.cultura@gencat.cat

Agenda

— ‘Les Havaneres del Port – Nits a la Pèrgola. Grup: Xató. Dissabte 10 de juliol a les 22 hores. Activitat gratuïta a l’aire lliure.

— 'Escape room digital: ‘El misteri de l’arxivera’. Us atreviu a descobrir el misteri de l'arxivera? Impulsa: Arxiu del Port. S’hi pot accedir des de la pàgina web del Port de Tarragona.

— ‘VIII Nit Literària al far de la Banya'. Divendres 9 de juliol, a les 22 hores al dic de Llevant. Organitza: Museu del Port i Biblioteca Pública de Tarragona. Aforament limitat. Inscripció prèvia a: museuport@porttarragona.cat i bptarragona.cultura@gencat.cat

MPTalaxarxa. El Museu del Port dona a conèixer les seves col·leccions mitjançant la descripció d’un objecte. Manteniu-vos atents a les seves xarxes @museuporttarragona

Educa Digital. El Museu ofereix al món educatiu els seus tallers més emblemàtics, de forma digital, al voltant del Port i de la mar. Activitats amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat. 

— ‘Quan l’aigua i el color dibuixen’. Lala Aloguín. Pinzellades d’aquarel·la. Tinglado 1. Fins al 25 de juliol.

— 'Mostra d’Art Emergent Local. Composició X’. Exposició d’arts plàstiques d’autors locals i emergents organitzada per alumnes de la URV. Compta amb 35 participants Refugi 1. Fins a l’11 de juliol. En ambdues exposicions, l’horari és de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Diumenge: d’11 a 14 h. Dilluns tancat. Entrada lliure i aforament limitat segons normativa.