El moll de Balears del Port de Tarragona

El Port de TGN aprova la licitació d’una nova terminal de creuers al Moll de Balears

Aquest acord canvia el paradigma en la gestió de la terminal de creuers al Port Tarragona, passant d’una gestió pública a una concessionada

El Port de Tarragona, a través del seu Consell d'Administració, ha aprovat la licitació per a l'adjudicació d'una concessió per a la construcció i explotació d'una terminal pública de creuers al Moll de Balears. 

L'acord que es va arribar es basa en un plec de bases i condicions que regiran el concurs públic. Un fet que representa un canvi de paradigma en la gestió, portada fins ara, respecte a la terminal de creuers al Port de Tarragona. Aquesta decisió implica passar d'una gestió pública a una gestió en règim de concessió. 

La decisió implicarà la construcció d'una terminal. Aquesta, com a mínim, tindrà 5.900 metres quadrats. També tindrà un termini d'explotació de dotze anys i estarà en funcionament a partir del març del 2022. 

Per tot plegat, la temporada de creuers de 2022 serà gestionada pel nou operador. El període per presentar les ofertes s'obrirà abans de finalitzar l'any 2021. En aquest moment les empreses podran mostrar les seves propostes. 

Millorarà el servei al turisme

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha explicat que aquesta aprovació permetrà un millor servei al turisme que arribi a Tarragona. A més, oferirà més comoditat a tots els actors implicats en l'operativa de creuers. 

La nova terminal del Moll de Balears suposarà un nou punt de rebuda dels passatgers en arribar a la ciutat. El Port vol crear una terminal d'avantguarda que es converteixi en un altre punt referent de la infraestructura i de la ciutat.

Inici de la temporada de creuers 2021

La temporada de creuers es va donar per iniciada al Port de Tarragona el passat 27 de setembre. Així es dona continuïtat amb la confirmació de noves reserves per als pròxims mesos. Un fet que té una càrrega simbòlica per al Port, per al turisme del territori i per a la recuperació de la normalitat.

Els creuers han demostrat ser espais segurs amb l'aplicació de totes les mesures i protocols de seguretat i salut. A més, el Port afegeix que, les escales actualment confirmades, són arribades de creuers Premium, viatgers exigents que busquen exclusivitat i qualitat del servei que reben. 

Aquest tipus disposa de major poder adquisitiu i repercuteix positivament al nostre territori. Aquest fet incideix en el compromís del Port per oferir serveis de primera qualitat a totes les persones que vulguin i arribin al nostre territori i comarques.