Imatge d'arxiu del Port de Tarragona

El Port de Tarragona torna a créixer al mes de maig i ja camina al mateix ritme que el 2017

L'Autoritat Portuària mou 2,5 milions de tones durant el cinquè mes de l'any | La crisi de la Covid-19 queda enrere

Els números semblen entestats a donar la raó al Port de Tarragona des que fa mesos van anunciar que l'Autoritat Portuària caminava rumb a la recuperació. El mes de maig ha deixat a les instal·lacions tarragonines un balanç de 2,5 milions de tones de mercaderies  mogudes, una xifra un 37,8% més alta que en el mateix període de l'any anterior (en plena primera onada de la Covid-19). Després de gairebé mig 2021, el de Tarragona  s'ha consolidat com un dels ports  que més creix arreu de l'Estat.

L'Autoritat Portuària manté aproximadament la mateixa mitjana de moviments mensuals i calcula que el curs 2021 pot acabar pels volts dels  30 milions de tones mogudes, una xifraque deixaria definitivament enrere els estralls de la pandèmia. De moment, el Port ja es mou en xifres pròpies del 2017, i creixen tots els tràfics  possibles respecte a la comparativa anual: en mercaderies sòlides, en líquids a doll i en càrrega general. Llum verda a tots els molls.

Els números del Port tornen a créixer i els estralls de la pandèmia semblen superats

Els productes energètics  són novament les mercaderies amb més pes en aquest creixement, amb el petroli  i els seus derivats al capdavant, i altres tràfics com els químics, els agroalimentaris o els adobs també tenen bona part de responsabilitat de la recuperació. Entre el gener i el maig, el Port de Tarragona ja ha mogut un 14,8% més de càrrega que l'any passat, una diferència que s'accentua en el cas concret de la càrrega general (27%) i dels sòlids a lloure (25%). Amb el calendari  a prop de l'equador, el 2021 no sembla arrossegar estralls de la pandèmia a l'economia del Port de Tarragona. La gran pedra a la sabata, però, són uns creuers  que encara es resisteixen a arrencar.