Una grua movent productes agroalimentaris al Port de Tarragona.

El Port de Tarragona es reivindica com a aliat del mercat agroalimentari amb els portaveus del sector

El congrés 'Agrifood Virtual Meeting 2020' s'ha hagut de realitzar de forma virtual | El de Tarragona és un dels ports líders de tot el Mediterrani

El Port de Tarragona continua caminant amb pas ferm en el seu objectiu de consolidar-se com un dels espais portuaris líders de l'òrbita mediterrània. Ja ho és en el cas del sector agroalimentari, un mercat estratègic per al desenvolupament de l'Autoritat Portuària i que ha disparat la seva activitat a Tarragona en fins a un 25% en només quatre anys. Aquest dimecres, 30 de setembre, el Port va organitzar un  congrés internacional amb els portaveus del sector, l'Agrifood Virtual Meeting 2020, que s'ha hagut de celebrar per primer cop de manera telemàtica.

La jornada, que ha servit per fer una radiografia de la trajectòria, el punt actual i el futur del sector amb especial atenció als efectes de la  Covid-19, ha deixat un balanç positiu i sensacions optimistes  entre els màxims responsables del sector que n'han pres part. En total, més de 220 assistents virtuals han seguit les conferències i taules rodones d'un congrés en què el president de l'Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, ha aprofitat per treure múscul i per reivindicar el Port de Tarragona com «un port participatiu, obert  a tot el sector i amb canals de comunicació activa» per a les empreses en auge.

El sector agroalimentari calcula que recuperarà els nivells pre-Covid de cara a l'any 2022

La trobada ha recollit les preocupacions, oportunitats  i calendaris d'un sector cridat a marcar bona part de l'agenda portuària de Tarragona en els pròxims anys. Un sector, l'agroalimentari, a qui la pandèmia  ha enxampat en plena fase d'escalada i consolidació al Port i que no espera recuperar les plenes facultats fins d'aquí a dos anys, tal com han reconegut els ponents durant el transcurs del congrés. Des del Port esperen, però, que la pròxima edició  de l'any 2021 ja es pugui dur a terme a la ciutat de forma presencial.