Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un vaixell de contenidors al Moll de Cantàbria del Port de Tarragona

El gran salt del Port de Tarragona: el 5è port de l'Estat en moviment de mercaderies

La infraestructura tarragonina ha superat aquest mes de setembre el Port de Bilbao

El Port de Tarragona s'ha situat en la cinquena posició del rànquing de ports espanyols en funció del moviment de mercaderies. Així ho revelen les estadístiques publicades mensualment del Sistema Portuari per part de l'organisme autònom de Puertos del Estado. Aquesta posició, la cinquena, només ha estat ocupada per part de la infraestructura tarragonina de forma esporàdica en els darrers anys.

En la seva publicació de 'Resumen General del Tráfico Portuario-Septiembre 2021', Puertos del Estado estableix que el primer lloc del rànquing l'ocupa Algesires, amb València, Barcelona, Cartagena i Tarragona completant les cinc primeres posicions. Aquest mes de setembre, el Port de Tarragona ha superat el Port de Bilbao, que cau a la sisena posició.

El rànquing dels 10 primers el tanquen els ports de Huelva, Las Palmas, Castelló i Gijón.

Un 2021 immillorable pel Port de Tarragona

La cinquena posició registrada durant el mes de setembre pel Port de Tarragona és conseqüència de la recuperació de l'activitat durant el 2021, en què la infraestructura tarragonina ha passat del setè al cinquè lloc. En aquest sentit, cal recordar que durant els primers nou mesos de l'any, els molls tarragonins han mogut fins a 23,12 milions de tones, un 22% més que en el mateix període de l'any 2020.

Segons les dades, en l'acumulat entre gener i setembre, el Port de Tarragona mostra dades positives en tots els segments de tràfics. Els líquids a doll lideren les xifres absolutes amb 16.065.744 tones mogudes i un increment del 20% respecte del 2020, mentre que els sòlids a lloure acumulen un total de 5.342.995 tones i un augment del 22,5%.

La càrrega general és el segment que més creix a la infraestructura tarragonina, amb un augment del 44,5% i un total d'1.717.059 tones. Per mercaderies, les siderometal·lúrgiques són les que més s'incrementen amb una pujada del 130,8% i 715.806 tones mogudes.