Pla obert d'una descàrrega de sòlids a granel al moll de Castella del Port de Tarragona

El Port de TGN consolida el creixement i segueix incrementant el tràfic de mercaderies

Durant el mes de setembre el tràfic marítim a la infraestructura tarragonina ha arribat als 2,73 milions de tones

El Port de Tarragona segueix millorant els seus resultats operatius i manté la tendència positiva dels darrers mesos, ja que durant els primers nous mesos de l'any ha crescut un 22,1%. En aquest sentit, durant el passat mes de setembre els molls tarragonins han gestionat 2,73 milions de tones, un increment del 7,5% comparat amb el mateix mes de l'any anterior.

En total, el Port de Tarragona ha superat ja els 23 milions de tones transportades durant el 2021. Els productes siderúrgics mantenen el seu important creixement a la infraestructura tarragonina, multiplicant per cinc el seu tràfic durant el mes de setembre i per 2,5 les dades acumulades en els primers nou mesos de l'any.

Aquests resultats segueixen marcant xifres rècord en la sèrie històrica. L'augment del tràfic de productes siderúrgics ha generat que la mercaderia general convencional també obtingui màxims històrics arribant a 1.365.386 tones fins al 30 de setembre.

Tots els tràfics mostren dades positives

Una altra de les mercaderies que obté xifres de record de la sèrie històrica al Port de Tarragona són els productes químics. Segons les dades que s'han fet públiques aquest dijous, entre gener i setembre d'aquest 2021 s’han mogut a les dàrsenes tarragonines 1.817.124 de tones d’aquest tipus de productes.

Així mateix, en l'acumulat entre gener a setembre el Port de Tarragona mostra dades positives en tots els segments de tràfics. Els líquids a doll encapçalen les xifres absolutes amb 16.065.744 tones mogudes i un augment del 20% respecte del 2020, mentre que els sòlids a lloure acumulen un total de 5.342.995 tones i un augment del 22,5%.

Tarragona, el port de l'Estat amb més creixement

El Port de Tarragona, amb un creixement del 24,3%, és que més incrementa la seva activitat entre els deu primers ports que més tràfics mouen a tot l'Estat. En aquest sentit, el país que més activitat té amb el Port de Tarragona és Líbia, amb els líquids a doll com a principal producte. Les primeres posicions del rànquing es completen amb Rússia, Algèria, Itàlia, Nigèria i els Estats Units d’Amèrica.

Pel que fa a les escales mensuals de vaixells, el Port de Tarragona han marcat una xifra rècord, superant tots els mesos anteriors d’entre 2020 i 2021 amb 229 escales. En total les escales de vaixells en els molls tarragonins han augmentat en un 25,8% durant el mes de setembre en comparació el mateix període de 2020.