Imatge aèria de la ciutat i el Port de Tarragona

El Port de Tarragona coordinarà amb la Generalitat la gestió de possibles emergències a la zona

El nou conveni inclou nou equipament especialitzat per als Bombers i accentuar la formació

L'aposta del Port de Tarragona per extremar la seguretat de les seves operacions i de les seves instal·lacions ha anat una passa més enllà aquest divendres, 28 de juny. El Ministeri de Foment ha donat llum verda a l'Autoritat Portuària per signar un nou conveni, en aquest cas amb la Conselleria d'Interior de la Generalitat, que permetrà coordinar els serveis i la gestió davant possibles emergències o incendis a les instal·lacions del port tarragoní.

L'acord preveu articular una resposta comuna en matèria de prevenció i control d'aquestes possibles emergències, i necessitava l'aval del govern espanyol abans de prendre forma. El Port de Tarragona, d'aquesta manera, s'ha compromès a invertir 150.000 euros cada any per adequar els mitjans dels Bombersals riscs específics i concrets que es podrien produir en una instal·lació tan particular com un port. La compra, doncs, es traduirà en nous equipaments especialitzats per intervenir a la zona de l'Autoritat Portuària.

El Port de Tarragona invertirà 200.000 euros anuals en formació i equipament especialitzat per als Bombers

A més, la institució que presideix Josep Maria Cruset també invertirà altres 50.000 euros anuals en formació especialitzada sobre la vida de l'activitat portuària, els riscs específics del sector  industrial i marítim i els coneixements pràctics i teòrics que se'n deriven. L'estratègia va en la línia de fomentar la seguretat i potenciar-la, tal com es va avançar en les primeres jornades sobre seguretat marítima que el Port va organitzar amb èxit la setmana passada.

L'objectiu d'aquest acord serà garantir l'eficiència a l'hora de coordinar i gestionar una resposta a aquestes possibles emergències, i treure el màxim profit a la infraestructura especialitzada que està en mans dels Bombers en aquests moments. Nou salt endavant, doncs, del Port de Tarragona en el seu objectiu de créixer al voltant de la màxima seguretat possible.

També et pot interessar