Un vaixell atracat al Port de Tarragona

El tràfic del Port de Tarragona continua creixent per damunt dels resultats de 2020

L'ascens ha estat del 20% a l'any 2020

El Port de Tarragona segueix la seva tendència a l'alça durant el mes de novembre amb creixements mensuals i acumulats en els principals tràfics. Aquest mes ha crescut un 20% respecte a l'any anterior, amb 28,8 milions de tones, i amb un conjunt de 2,5 de tones en escales de vaixells als molls tarragonins només el penúltim mes de l'any.

Segons ha informat la infraestructura portuària, les dades acumulades fins al novembre «col·loquen els tràfics en una situació molt semblant a la viscuda el 2018».

Les mercaderies que més es mouen

Pel Port de Tarragona passen diversos materials, però els que més es mouen són els líquids a doll. Aquests han liderat el tràfic amb 1,7 milions de tones mogudes i un creixement del 23,4% respecte a l'any 2020. Els segueixen les càrregues generals, amb un augment del 47,6%.

Els líquids a granel han liderat el tràfic amb 1,7 milions de tones mogudes i un creixement del 23,4% respecte a l'any 2020, seguits de la càrrega general, amb un augment del 47,6%. Els principals subgrups dels sòlids a lloure registren bones dades, com per exemple els carbons i coc de petroli. 

Per mercaderies, els productes energètics encapçalen el creixement amb 1,7 tones mogudes i un augment del 32,3% respecte al 2020. Els productes per a la construcció van créixer un 106% al novembre, amb 145.600 tones.

Connexions per tot el món

El mes de novembre «va suposar el tercer millor període de l'any en escales de vaixells al Port de Tarragona» amb un conjunt de 227 escales a molls tarragonins, per darrere dels mesos de setembre i octubre.

Els principals països amb activitat amb el Port de Tarragona destaca la pujada de Rússia al primer lloc, mentre Líbia cau a la segona posició. En aquesta llista també apareix Algèria, que puja al tercer lloc; Itàlia, en el quart; Estats units; Turquia; Guinea Equatorial i Brasil. 

Turquia és el primer país en l'anàlisi detallat de l'activitat del Port en mercaderia general amb altres països. El segueixen Brasil i Israel, però a molta distància.