Imatge de diversos vaixells atracats al pantalà de Repsol al port de Tarragona, amb muntanyes enfarinades al fons

El Port de Tarragona consolida la tendència a la recuperació amb un abril millor que el de 2020

L'Autoritat Portuària mou 2,4 milions de tones de mercaderies, i ja encavalca tres mesos consecutius de pujada | La càrrega general, la que més creix

Al Port de Tarragona li surten els números després d'un primer quadrimestre en positiu per arrencar el 2021, on dona per confirmats els primers brots que, ja a la segona meitat del 2020, empenyien a dibuixar una tendència cap a la recuperació després del terratrèmol de la pandèmia. L'Autoritat Portuària ha fet públic aquest dijous que l'abril  va suposar el moviment de fins a 2,4 milions de tones de mercaderies, un 2,2% més que l'any passat, i que d'aquesta manera ja s'encavalquen tres mesos seguits a l'alça.

En la suma acumulada dels darrers quatre mesos, el Port de Tarragona ha incrementat en més d'un 10% el volum de mercaderies  mogudes respecte a l'any anterior, gràcies en especial al bon funcionament dels  productes energètics, dels petroquímics i d'una càrrega general que és qui més creix i es dispara en propo d'un 20% en només un any. El president del Port,  Josep Maria Cruset, ja confessava en una entrevista recent a Tarragona Digital que és per aquí on passa la gran estratègia del Port per a les pròximes dates.

Amb els números a la mà i el balanç del primer quadrimestre  de 2021, el de Tarragona es manté com un dels ports de l'Estat que més creixen en el tràfic  de mercaderies, i per primera vegada també ha aconseguit fer-se un lloc entre els 30 ports amb més activitat de tot el mapa  europeu. La tendència cap a la recuperació que es va accelerant des de finals de l'estiu passat es consolida  mes a mes. El Port avança cap a un 2021 de bones previsions  i espera donar per oblidat el sotrac de la  Covid-19 de cara al 2022.