Imatge dels dos creuers que aquest diumenge van atracar al Moll de Balears

El Port de Tarragona rep dos creuers en un mateix dia al Moll de Balears

L'operativa amb dos vaixells simultanis ha estat més fàcil amb la posada en funcionament de la infraestructura, inaugurada el passat mes d'octubre

Aquest diumenge el Port de Tarragona va rebre, per primera vegada aquesta temporada, dos creuers de manera simultània a la nova infraestructura del Moll de Balears.  L’operativa amb dos vaixells simultanis ha estat més fàcil gràcies a la posada en funcionament d'aquesta infraestructura, inaugurada el passat mes d'octubre i dissenyada per millorar l’arribada i sortida de creuers a Tarragona.

La temporada de creuers d'aquest 2022 va començar el passat mes d'abril, concretament el dia 15, amb l’arribada del vaixell Azamara Quest. Des de llavors, en poc més de mes i mig, han atracat al Moll de Balears un total de nou creuers amb aproximadament 5.900 passatgers que han arribat a Tarragona.

Els dos creuers que van arribar diumenge

El primer a arribar va ser el creuer Riviera, que va atracar a les sis del matí al moll tarragoní. Aquest vaixell, de la companyia nord-americana Oceania Cruises amb seu a Miami, és un luxós transatlàntic amb capacitat per a 1.260 passatgers aproximadament. El creuer de 239 metres d’eslora, 7,32 metres de calat i 32 metres de mànega va romandre al moll fins a les nou de la nit.

El segon vaixell que va arribar al Port Tarragona va ser el Costa Luminosa, de la companyia Costa Cruise Lines, que va atracar a les vuit del matí procedent de Marsella i va salpar a les sis de la tarda amb destinació Savona. Aquest creuer té una capacitat de prop de 2.900 passatgers, amb 294 metres d’eslora, 8 metres de calat i 32 metres de mànega.

L'aposta del Port Tarragona pel sector turístic de creuers

El Port de Tarragona ha treballat per presentar el nou projecte de creuers, de la mà de Global Ports Holding, en les principals fires internacionals com és el cas de Seatrade Cruise Global de Miami, on del 25 al 28 d’abril, l’equip comercial del Port, acompanyat pel president Josep Maria Cruset, es van reunir amb professionals del sector per explicar la destinació Tarragona Costa Daurada.

Així mateix, van presentar les novetats d’aquesta temporada turística 2022, com la nova infraestructura del Moll de Balears i l’associació amb Global Ports, responsable de la construcció d’un edifici terminal d’última generació.

D'altra banda, aquesta mateixa setmana, del 25 al 27 de maig, el Port ha participat en la 60a assemblea general de l’associació de creuers a la Mediterrània, celebrada a S’Agaró i organitzada pels ports de Roses i Palamós.