tgn

El Port de Tarragona treu múscul en una important fira internacional de Barcelona

Ha presentat el seu pla de futur davant desenes d'empresaris de tot el món

El Port de Tarragona continua convençut de la seva estratègia comercial d'obrir-se a noves  finestres internacionals per consolidar-se com un dels ports de referència arreu de la Mediterrània. És amb aquest motiu que aquesta setmana ha format part de la important fira empresarial del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL) 2019 que ha tingut lloc enguany a Barcelona. Entre més de 600 empreses, l'Autoritat Portuària de Tarragona ha presentat el seu pla de futur davant desenes d'inversors de tot el món.

El Port de Tarragona ha centrat la seva presentació en dos grans projectes: la futura Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) per a acollir noves empreses vinculades al desenvolupament portuari —una inversió de 35 milions d'euros— i la futura estació intermodal de Guadalajara-Marchamalo a través de la qual vol connectar les seves mercaderies nacionals i internacionals al centre de la península ibèrica per canalitzar de forma radial tot el volum de fluxos comercials via ferrocarril i via carretera —una inversió de 20 milions d'euros—.

Cruset: «La nova ZAL aportarà un gran valor afegit al Port de Tarragona i al territori»

tgn
El Port de Tarragona ha estat un dels grans protagonistes de la fira SIL 2019 | TarragonaDigital

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, considera fonamentals els dos projectes per posar les primeres pedres per al futur de la institució, que espera en els pròxims quatre anys renovar-se i preparar-se per a un salt qualitatiu sense precedents a 25 anys vistatal com va avançar Cruset en una entrevista recent amb TarragonaDigital.com—. «Aquestes inversions marcaran el futur del Port i consolidaran la seva competitivitat entre els diferents ports europeus», valoren des de l'Autoritat Portuària.

El president ha aprofitat l'escenari del SIL per confirmar que la nova ZAL espera l'aprovació definitiva, en les pròximes setmanes, per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme  del Camp de Tarragona. És un espai de 93 hectàrees que «ja s'està comercialitzant» i que ja ha despertat, segons el president Cruset, «l'interès de diferents empreses que volen formar part d'aquesta zona, que aportarà un gran valor afegit al Port i al territori».

També et pot interessar