Imatge de l'espai de la ZAL al Port de Tarragona

Nou pas del Port de Tarragona en el desenvolupament de la ZAL: executen nous accessos

La inversió en aquests nous accessos és d'uns sis milions d'euros

La Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona continua donant passes endavant. Si fa dues setmanes s'aprovava la restauració dels Prats d'Albinyana de la Pineda, ara l'organisme tira endavant el segon projecte dels accessos a la ZAL. Així, es dona continuïtat al 'Vial d'accés a la ZAL', actualment en execució, fins a connectar amb la C-31 a la rotonda de la Piconadora i amb el vial exclusiu per vehicles pesants dels Prats.

En aquest sentit, segons ha explicat el Port de Tarragona, aquestes obres tenen un termini d'execució de 12 mesos i un pressupost de gairebé sis milions d'euros.

Una actuació que completarà les connexions de la ZAL i el Port

La connexió d'aquests accessos per carretera es realitza mitjançant diversos ramals de connexió i amb un pas inferior per sota la carretera C-31b. Es tracta doncs, d'una obra que completarà la connexió de la ZAL i el Port de Tarragona amb la carretera C-31b, el vial de pesats dels Prats i amb l'autovia A-7 i l'autopista AP-7.

Segons ha explicat l'organisme, el pas inferior per sota la carretera C-31b es farà amb un calaix de formigó armat i l'execució es farà per fases per tal de minimitzar les interferències amb la circulació de la carretera C-31b. L'obra inclou també tots els ramals de connexió amb les diferents carreteres, els elements de drenatge, il·luminació, senyalització i seguretat.

Què suposarà la ZAL al Port de Tarragona i el territori?

El desenvolupament de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona preveu la construcció d’aproximadament 915.000 metres quadrats, que beneficiaran l’eficiència logística de les empreses, reduiran costos i riscos, alhora que accelerarà la cadena logística. En aquest sentit, la inversió prevista en la construcció és de 30 milions d'euros.

Segons les dades del Port de Tarragona, la ZAL també suposarà la creació de més de 4.200 llocs de treball directes i indirectes. Aquest espai implicarà un increment del 20% de l'espai per a les activitats logístiques al Port de Tarragona i un impacte positiu en el tràfic marítim xifrat en un increment d'entre 2,7 i 4,6 milions de tones més a l'any.

Per a la construcció de la ZAL s’inclouran tecnologies innovadores per augmentar l'eficiència energètica portuària i la sostenibilitat, incloent-hi un disseny urbanístic sostenible, elements per a la mitigació del canvi climàtic i criteris d'eficiència energètica.