El president de la Generalitat, Pere Aragonès, al magatzem d'Ership del Port de Tarragona

El Port ho garanteix: no perilla l'abastiment de cereals tot i la guerra a Ucraïna

En els propers dies està previst que arribin 60.000 tones de blat de moro que mantindran plens els magatzems

La guerra a Ucraïna no té conseqüències en l'abastiment de cereals per pinso. El Port de Tarragona té els magatzems al 80% de la seva capacitat i està previst que abans de final de més arribin 60.000 tones més de blat de moro.

Ucraïna és un dels principals importadors de cereal, però tot el que arriba al port tarragoní ho fa entre novembre i febrer. Per tant, la majoria de les importacions ja havien arribat quan va esclatar el conflicte bèl·lic.

Més de 900.000 tones de cereals

Per tot plegat, el Port de Tarragona ha garantit l'abastiment de cereals per pinso. Segons han indicat des de la infraestructura, en aquests moments els magatzems estan al 80% de la seva capacitat, amb més de 900.000 tones de cereals.

Un estoc que permet atendre la demanda de les properes divuit setmanes. De fet, està previst que abans de final de mes arribin 60.000 tones més de blat de moro, que han de permetre mantenir les reserves. De cara al futur, confien que els productes que han d'arribar d'Ucraïna se substituiran per altres de diferents procedències.

Els cereals importats es destinen a l'elaboració de pinsos per a l'alimentació animal per centres de producció principalment de Catalunya —sobretot l'àrea de Lleida— i d'Aragó, on s'hi concentren fins a 140 milions de caps de bestiar de granja.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha indicat la quantitat que hi ha actualment supera la que hi havia fa un any, quan hi havia 580.000 tones. 

El Port de Tarragona és el principal port d'entrada de cereals del Mediterrani, amb més de cinc milions de tones anuals de mitjana en els darrers anys. Aquestes instal·lacions les ha visitat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la seva visita al port.