Un vaixell atracat al Port de Tarragona

Les importacions de cereals al Port de Tarragona creixen un 49% el primer trimestre

Durant els primers tres mesos del 2022, el Port ha mogut 7,4 milions de mercaderies

El Port de Tarragona continua donant bones notícies pel que fa al trànsit de mercaderies a les seves instal·lacions. En aquest sentit, durant el primer trimestre de l'any, les importacions de cereals a la infraestructura tarragonina s'han incrementat un 49%. En total, durant els tres primers mesos del 2022, el Port ha mogut un total de 7,4 milions de tones.

Concretament, el blat de moro procedent principalment d'Ucraïna ha crescut un 28%; el blat —de Bulgària, França, Letònia, Lituània, Polònia i, en menor mesura, Ucraïna— ha pujat un 140,2%; els derivats de la soja, d'Argentina i Brasil, un 73,3%; mentre que el sègol, d'Ucraïna, Rússia i Letònia, un 89%.

Durant el mes de març, prop de dues tones de mercaderies transportades 

Els 7,4 milions de tones suposen una xifra molt similar a la de l’any  passat —un 2,4% menys—, quan es va tancar el primer trimestre amb 7,5 milions de tones importades. Durant el mes de març passat s'han registrat moviments d'1.955.738 tones.

Segons ha explicat en un comunicat el Port de Tarragona, aquestes dades demostren la «capacitat d'adaptació del mercat diversificant els països d'origen d'aquestes mercaderies davant de situacions complexes com l'actual».

El gran increment que s'ha aconseguit en la ruta Ro-Ro que connecta amb Turquia

El Port de Tarragona ha destacat el bon moment que travessa la ruta Ro-Ro que connecta amb Turquia, que ha tingut un creixement del 181,3% respecte del primer trimestre del 2021. El moviment d’automòbils també ha registrat un augment  del 7,2% amb un total de 43.068 unitats. 

Pel que fa a productes químics, entre gener i març de 2022 es van moure 622.311 tones, xifra que suposa un augment del 5,1% respecte del 2021. Es tracta del millor resultat de la sèrie històrica en l’apartat de químics a la infraestructura tarragonina.