Imatge dels representants polítics posant la primera pedra simbòlica de les obres de la ZAL del Port de Tarragona

El Port de Tarragona dona oficialitat a l'inici de les obres de construcció de la ZAL

Aquest acte simbòlic ha tingut lloc a la Torre d'en Virgili, al terme municipal de Vila-seca

Els sectors polític, econòmic i empresarial del territori s'han donat cita aquest divendres al migdia per donar oficialitat a l'inici de les obres de construcció de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona. L'acte simbòlic, que ha tingut lloc a la Torre d'en Virgili, al terme municipal de Vila-seca, ha estat presidit pel vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha estat l'encarregat de presentar el projecte constructiu als assistents, als que ha mostrat virtualment les obres. Cruset ha destacat que «avui és un dia molt important pel territori», tot recordant la rellevància que tindrà la nova infraestructura, que ocuparà una superfície de gairebé un milió de metres quadrats.

Josep Maria Cruset: «La ZAL serà un motor de creixement»

Cruset, que ha recordat que la primera referència als terrenys on s'està construint la ZAL data de l'any 1991, ha destacat la capacitat transformadora d'aquesta actuació. En aquest sentit, ha assenyalat que «és un projecte del Port, de Vila-seca, del Camp de Tarragona i de tot el país», reivindicant el treball conjunt del Port de Tarragona amb l'Ajuntament de Vila-seca.

El president del Port, Josep Maria Cruset, durant la presentació del projecte de construcció de la ZAL
L'acte ha reunit representants del sector polític, econòmic i empresarial del territori. | TarragonaDigital

En aquest sentit, el president del Port ha manifestat que «aquest acte representa la materialització, la tangibilitat, l’inici d’unes obres, que són fruit de la visió estratègica del Port, de la presa de decisions i de la feina feta de tramitació administrativa iniciada molts anys enrere i que avui es converteix en una oportunitat, en un element de dinamització econòmica i en un motor de creixement».

Segons les dades del Port de Tarragona, la ZAL suposarà un impacte econòmic al territori de 154 milions d'euros i la creació de més de 4.200 llocs de treball directes i indirectes, incrementant en un 20% l'espai existent per a activitats logístiques. En aquest sentit, l'impacte en el tràfic de mercaderies se situarà entre 2,7 i 4,6 milions de tones més a l'any.

Jordi Puigneró: «És una aposta per convertir el Port de Tarragona en quart de l'Estat»

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha destacat que la construcció de la ZAL «suposarà un salt qualitatiu per a les empreses exportadores i importadores del territori, un fet que reforçarà encara més el paper logístic i industrial de Tarragona i el seu Port». Puigneró ha afirmat que «aquesta és una aposta per convertir el Port de Tarragona en quart de l'Estat».

En aquest sentit, el vicepresident de la Generalitat ha destacat que «la logística és part important de l'economia del país, ja que crea riquesa i ocupació». Puigneró també ha remarcat el fet que el projecte de la ZAL del Port de Tarragona s'hagi fet «amb absolut respecte ambiental».

Finalment, ha tornat a reivindicar el Corredor Mediterrani, «una infraestructura imprescindible per l'economia d'Europa que no es pot demorar més».

«Un projecte que generarà oportunitats laborals»

L’acte institucional també ha comptat amb la presència d'Álvaro Rodríguez, president de Puertos del Estado; Pere Segura, alcalde de Vila-seca; Xavier Puig, conseller de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Tarragona; i Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona. Així mateix, entre el públic, hi havia la delegada del Govern, Teresa Pallarès; el subdelegat del govern, Josep Sabaté; o la rectora de la URV, María José Figueras.

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha explicat que «avui donem el primer pas a un projecte transformador per al territori, el qual ens situarà en una immillorable posició a nivell global. D’aquesta manera, el Camp de Tarragona, Vila-seca i tot el seu entorn, gaudirà d’una plataforma que transformarà les nostres contrades en positiu i serà generadora d’oportunitats laborals».

Per la seva banda, el conseller de Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha reiterat la importància de l'acte, alhora que ha manifestat que «el que és bo pel Port, és bo per Tarragona i és bo pel territori». Puig ha afegit que amb la ZAL «la posició del Port de Tarragona en la cadena logística és encara millor».

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat que aquest projecte de la ZAL «és fruit de la col·laboració entre administracions i institucions, pensant en el futur del nostre territori i del nostre país». Finalment, el president de Puertos del Estado, Álvaro Rodríguez, ha valorat positivament «l'oportunitat crear llocs de treball qualificats al Port de Tarragona».

En marxa la primera fase de les obres

Ara com ara, estan en marxa les obres de construcció del vial perimetral, el primer dels tres projectes d'accessos que s'han d'executar. Aquesta obra suposa una inversió de 3,3 milions d'euros i la previsió és que estigui enllestida a finals d'aquest estiu. Els treballs consisteixen en l'execució del vial interior que connectarà la ZAL amb les diferents carreteres i punts de connexió amb la xarxa general de carreteres del territori.

Entre les fortaleses de la ZAL, que suposarà una inversió total de 30 milions d'euros, hi ha la seva proximitat a una terminal ferroviària de primer nivell i a una termina de contenidors, així com la seva ubicació a tocar dels molls i grans zones càrrega general i la seva connexió amb el Corredor Mediterrani.

Així mateix, cal destacar que el desenvolupament de la ZAL es fa amb total respecte mediambiental, incloent en el projecte 37,78 hectàrees d'espai natural integrat a Xarxa Natura 2000.