Imatge aèria de les instal·lacions del moll d'Andalusia del Port de Tarragona

El Port de Tarragona instal·larà una nova xarxa contra incendis al moll d'Andalusia

La inversió prevista superarà el mig milió d'euros

El Port de Tarragona ha licitat una nova xarxa contra incendis al moll d'Andalusia. Aquesta nova xarxa se sumarà als quatre grups de bombeig propietat de l'ens. Les obres tenen un pressupost de licitació de 534.532,25 euros. Actualment al moll d'Andalusia hi ha una xarxa privada d'aigua contra incendis totalment independent i autònoma, amb els seus corresponents equips de bombament i equips d'extinció.

Segons ha explicat l'organisme en un comunicat, l’objectiu d’aquesta obra és complir amb les directrius de seguretat d'acord amb les normatives de Serveis de Prevenció d'Incendis de la Generalitat de Catalunya per la necessitat de donar alimentació de seguretat alternativa a la Xarxa General del Port de Tarragona.

Una xarxa que cobreix tot el Port

Actualment, el Port de Tarragona compta amb quatre estacions de bombeig de titularitat pública que donen servei a les diferents xarxes contra incendis que cobreixen gran part dels molls de les instal·lacions portuàries. Així mateix, també hi ha altres xarxes de titularitat privada que o bé disposen d’estació de bombeig pròpia o bé es connecten a la xarxa de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

Algunes d’aquestes xarxes disposen d’interconnexions que permeten reforçar i assegurar l’abastament d’aigua en les situacions més crítiques. La darrera actuació serà la col·locació d’una nova estació de bombeig al moll Catalunya, assegurant així l’abastament d’aigua contra incendis a totes les instal·lacions del Port, inclòs el moll de Balears tant en primera com en segona fase de construcció del nou moll.