El Moll de Cantàbria del Port de Tarragona

El Port de Tarragona ampliarà la línia d'atracament del Moll de Cantàbria

Les obres tenen un pressupost de més de 450.000 euros i s'executaran en un termini de quatre mesos

El Port de Tarragona continua millorant les seves instal·lacions. La darrera és l'ampliació de la línia d'atracament a la dàrsena auxiliar del Moll de Cantàbria.

L'objectiu d'aquestes modificacions és concentrar l'amarratge de les embarcacions auxiliars en aquest mateix punt. Actualment hi ha un atracament metàl·lic, però no té les dimensions suficients per encabir-ne més.

La nova línia d'atracament del Moll de Cantàbria comptarà amb quatre plataformes d'atracament i amarratge que s'uniran frontalment entre si per formar una línia continua de 45 metres lineals, destinada a les llanxes ràpides.

Així mateix, es reforçarà la plataforma existent. Es posaran unes bigues per augmentar la mida dels vaixells que puguin atracar a la plataforma i, així, resistir correctament els esforços d'atracament i amarratge.

També s'habilitaran dues noves torretes per a l'atracament i el servei d'amarratge de les embarcacions, així com per a altres embarcacions relacionades amb subministrament elèctric que es realitzarà des d'un nou quadre elèctric. Un aparell que s'instal·larà al costat de l'existent.

L'Autoritat Portuària de Tarragona, per aquesta intervenció, compta amb un pressupost de 457.245 euros (IVA exclòs) i té previst estigui enllestida en quatre mesos un cop comencin les obres.

El Moll de Cantàbria

El Moll de Cantàbria del Port de Tarragona compta amb diferents terminals que el fan un espai únic per a les operatives d’alt valor afegit. En aquest indret es realitzen càrregues i descàrregues de vehicles, càrregues de projecte, pasta de paper o animals vius.

Aquest moll té una ubicació estratègica per estar molt a prop de la terminal intermodal de La Boella. Per aquest motiu és molt senzill i ràpid l’intercanvi de transport, de marítim a terrestre o en direcció oposada.

Serà el moll més proper a la futura Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) que es posarà en funcionament en els propers anys. En total compta amb 1.018 metres de longitud entre el propi moll i la seva prolongació amb un calat que va dels 12 als 16 metres.