El pont mòbil del Port de Tarragona

El Port de Tarragona treu a licitació les obres de reparació del pont mòbil

Les obres tenen un pressupost de 174.823 euros i una durada estimada de 3 mesos | L’Autoritat Portuària de Tarragona ha dissenyat un pla per poder continuar utilitzant la infraestructura mentre s’executen les tasques de conservació

El Port de Tarragona continua millorant les seves instal·lacions. Ara ha tret a licitació la reparació del tauler superior metàl·lic del pont mòbil. En concret, la part on s'asseu l'última capa d'asfalt que ha quedat malmesa pel pas del temps i el gran volum de trànsit que viu diàriament.

Unes obres que compten amb un pressupost de 147.823 euros i una durada estimada de tres mesos. A més, l'Autoritat Portuària ha dissenyat un pla per poder seguir utilitzant la infraestructura mentre es fan les tasques durant nou caps de setmana, quan la circulació de vehicles disminueix dràsticament.

Tot i les obres que s'hi faran, no es tallarà la circulació del pont mòbil. Primer es faran els treballs de reparació en un sentit de la marxa i posteriorment en el sentit oposat. Es retiraran quatre franges d'1,20 m d'amplada i 91 metres de longitud (dues franges per carril de circulació) coincidents amb les roderes de pas

Millora contínua de les infraestructures

El pont mòbil és una de les infraestructures portuàries més emblemàtiques del Port Tarragona. Es va posar en servei el novembre del 1999 i va servir per connectar la part dels molls de Ribera i els adossats al dic de Llevant desviant el pas de vehicles pesants per l’interior de la ciutat.

Aquesta infraestructura ha sigut inclosa dins de la política de millora contínua i de manteniment dels espais portuaris. Per tot plegat, el Port treballa per augmentar la durabilitat de les infraestructures que formen part de tot el recinte portuari.

El pont mòbil del Port de Tarragona està format per dues fulles que basculen al voltant d’unes ròtules situades a les piles, deixant entre aquestes un canal de navegació d’uns 70 metres d’ample.

La distància entre ròtules és de 80 metres, fet que suposa 40 metres de mènsula a cada fulla que s’obre i tanca diàriament. Les piles sobre les quals recolza el tauler són de formigó blanc i tenen una alçada d'uns 10 metres sobre el nivell del mar.

El Port de Tarragona va realitzar recentment una inspecció en profunditat de l'estat de les soldadures i elements estructurals metàl·lics del pont mòbil, com a resultat d’aquesta inspecció es van detectar una sèrie de desgast en la part més superficial del tauler metàl·lic de cada fulla que seran objecte de la reparació.