Imatge d'una de les terminals de vehicles del Port de Tarragona

El Port de Tarragona lidera de nou el rànquing de valoració en tràfic de vehicles

La infraestructura tarragonina rep una valoració de 4,4 sobre 5 punts en l'informe anual d'ANFAC

El Port de Tarragona se situa, per segon any consecutiu, en la primera posició entre els ports del sistema portuari espanyol en tràfic de vehicles —juntament amb el Port de Pasaia— segons l’Estudi de valoració de la logística maritimoportuària de 2021 de l’ANFAC (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions).

Aquest estudi destaca «l’alt compromís i el bon servei dels operadors Bergé Marítima i Noatum Terminal Tarragona com a factors clau d’aquesta primera posició». L'informe ha atorgat una valoració de 4,4 sobre 5 punts a la infraestructura tarragonina. En aquest sentit, és el quart any consecutiu que el Port de Tarragona augmenta en aquesta valoració per part dels fabricants d’automòbils i camions.

Les principals virtuts que destaquen del port tarragoní són la pro activitat, la facilitat amb els tràmits, els bons accessos per carretera i ferrocarril i en l’agilitat en la manipulació dels vehicles, entre d’altres.

La importància del transport en ferrocarril

L’enquesta de l’associació de fabricants de cotxes estableix que una valoració d’entre 4 a 5 punts, on es troba el Port de Tarragona, correspon a un nivell entre «satisfactori» i «molt satisfactori», dins de la forquilla de valors màxims que es pot assolir. L’esmentat estudi destaca, entre altres aspectes, la importància creixent per als fabricants de vehicles de la utilització del ferrocarril en les importacions i exportacions.

Per això, es considera necessari seguir potenciant la connectivitat ferroviària per a aconseguir l’arribada de trens amb més capacitat. En aquest sentit, es destaca també la necessitat d’avançar en la flexibilitat del servei i l’adaptació a les necessitats dels fabricants, així com en la digitalització dels processos.

El Port de Tarragona com a porta d’entrada

La xifra de vehicles transportats a través del Port de Tarragona va créixer el 2021 en un 10,3% fins a situar-se en 133.936 vehicles. Es tracta d'un port essencialment importador, sent el 66,2% dels tràfics els relatius a les arribades de vehicles per a la seva posterior distribució per la península. Pel que fa a la intermodalitat, el 2021 l'ús del tren per als trànsits d'exportació segueix guanyant pes fins a representar el 25,6% del total de tràfics transportats.

Aquesta valoració obtinguda pel Port de Tarragona ha estat gràcies, en part, a la millora en sis dècimes de l'accés ferroviari que arriba ara a una puntuació molt positiva. Els fabricants també assenyalen que els accessos per tren han millorat notablement en termes d'eficiència, un fet que es posa de manifest en una major utilització d'aquest transport.