Membres de l'Autoritat Portuària de Tarragona i l'Ajuntament de Lleida

El Port de TGN treballarà per impulsar una estació de mercaderies i port sec a Lleida

Estan estudiant les línies de col·laboració per al desenvolupament de la terminal al futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans

El Port de Tarragona ha començat una nova iniciativa de la mà de l'Ajuntament de Lleida. Una reunió que es va dur a terme a la seu institucional de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) per estudiar la col·laboració per impulsar una terminal de mercaderies i port sec al futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans a Lleida.

L'aprovació del Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica d'aquest nou polígon està prevista per al pròxim mes de juliol i és l'eina que permetrà arrencar la posada en marxa d'aquest gran nou sector industrial a Lleida.

En aquesta trobada van participar el president de l'APT, Josep Maria Cruset, amb el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de la Paeria de Lleida, Toni Postius i representants de la Cambra de Comerç i d'Asfac. Aquestes dues entitats estan molt interessades en el potencial d'aquest projecte.

Durant la reunió es van estudiar línies de col·laboració per al desenvolupament de la terminal ferroviària. Totes dues organitzacions han coincidit en qualificar el projecte estratègic per a l'economia del conjunt de les terres de Lleida. Una iniciativa que servirà per al creixement dels tràfics, millora de la cadena logística i dels serveis del Port.

Els membres de la Paeria han explicat als responsables de l'APT la planificació prevista. Es preveu una terminal ferroviària de 750 metres de longitud, ampliable fins a 1.500 metres.

També ha destacat que comptaria amb prou capacitat per convertir-se en un port sec de càrrega i descàrrega de mercaderies que complementés el Port de Tarragona. D'aquesta manera milloraria la capacitat d'exportació i importació per via marítima de les empreses de Lleida.

Totes les persones reunides coincideixen en la necessitat de potenciar el transport ferroviari i les infraestructures per assolir un transport de mercaderies més eficient i sostenible.

El president del Port de Tarragona ha afirmat que «el polígon industrial Torreblanca - Quatre Pilans és d’interès no només per a la ciutat de Lleida i del Port de Tarragona, sinó que és un projecte de país que permetrà desenvolupar el territori de Lleida i del país, amb una aposta clara pel transport sostenible mitjançant l’estació ferroviària».