Les instal·lacions del Refugi 1 del Port de Tarragona

El Refugi 1 del Port de Tarragona agruparà el material recollit per enviar a Ucraïna

El Govern i l'Autoritat Portuària demanen a la ciutadania que facin aportacions econòmiques

El Port de Tarragona convertirà el Refugi 1 del Moll de Costa en magatzem logístic per agrupar i transportar el material humanitari recollit per part de les campanyes per enviar a Ucraïna. Reagruparà tots els elements recollits en entitats, ajuntaments, institucions i empreses del Camp de Tarragona.

Així, des d'aquest punt s'enviaran les donacions ja fetes, com roba, aliments, mantes i productes específics per infants fins a Barcelona. Des d'allà es faran arribar a Ucraïna.

El magatzem s'habilita gràcies a l’acord entre el Port de Tarragona i el Govern de la Generalitat amb l’objectiu de millorar la coordinació, emmagatzematge i transport del material recollit per totes les iniciatives de la demarcació de Tarragona. 

Les ONG que estan treballant sobre el terreny demanen que es doni prioritat a l’enviament de diners per poder comprar in situ el tipus de material i la quantitat exacta que es necessita.

Per tal de fer l’entrega al Port de Tarragona cal contactar amb el telèfon 666654535 en horari de 9 a 13 hores, per concertar dia i hora d’entrega i persona de contacte. Els productes han d’anar situats a sobre d’un palet de fusta i embalats amb paper film. A més, a sobre del paquet caldrà que portin enganxat un document amb un llistat exhaustiu del contingut del palet.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’acció solidària que lidera la Generalitat de Catalunya que ha habilitat diferents punts de recollida repartits per tot a Catalunya. L’acció vol incloure totes les ONG i entitats solidàries possibles per mostrar el suport al poble ucraïnès amb un ajut solidari coordinat, efectiu i ajustat a les necessitats de cada moment.