El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset

El Port de Tarragona veu en la manca de sòl logístic a les ciutats una gran oportunitat per créixer

A la BNEW, Josep Maria Cruset ha destacat el potencial del port tarragoní per convertir-se en un «node logístic de primer nivell» al sud d’Europa

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha assegurat que «la falta de sòl logístic a les àrees metropolitanes del sud d’Europa» és una gran oportunitat per al creixement d’aquesta infraestructura tot i el context del coronavirus, ha apuntat en nota de premsa avui dijous, 8 d’octubre. Cruset ho ha dit telemàticament al Barcelona New Economy Week (BNEW) juntament amb d’altres representants de la indústria logística, i ha destacat que el Port de Tarragona compleix amb els requeriments necessaris «per ser un node logístic de primer nivell» al sud d’Europa.

En aquest sentit, ha recordat que ja s’està construint una Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) amb un milió de metres quadrats on es podran construir naus de fins a 170.000 metres quadrats i que estarà situada al centre del port, amb els avantatges competitius de connexió que això comporta.

El Port, una gran porta cap al centre de la península

El Port compta amb molls de fins a 20 metres de calat que permeten la recepció i expedició de vaixells de grans dimensions i, pel que fa a l’àmbit terrestre, amb connexions que, en menys de cinc minuts, poden incorporar el transport a les vies d’alta velocitat en totes les direccions i sense passar per àrees urbanes. Cruset també ha destacat la construcció d’una terminal intermodal a Guadalajara que tindrà connexió directa amb la de l’interior del Port que «actuarà com a porta d’entrada i sortida des del centre de la península fins al Mediterrani».