Medcruise 2022 a S'Agaró

El Port anuncia que Tarragona acollirà el Medcruise 2023

L'Autoritat Portuària ho ha dit durant la celebració d'aquest esdeveniment rellevant de la indústria europea de creuers a S'Agaró

La ciutat de Tarragona serà seu del Medcruise 2023. Així ho ha anunciat el Port durant la participació en l'assemblea general de Medcruise (associació de ports de creuers a la Mediterrània) que se celebra a S'Agaró i organitzat pels ports de Palamós i Roses. 

Aquest esdeveniment, el més rellevant de la indústria europea de creuers, es preveu que s'organitzi durant la primavera de l'any 2023 a la capital del Tarragonès. 

L'assemblea Medcruise

Medcruise s'està celebrant a la Costa Brava. Un esdeveniment que compta amb la participació d'importants companyies i un centenar de ports de la costa mediterrània amb tràfic de creuers, operadors turístics i patronats de turisme.

Durant aquests dies l’equip comercial, encarregat del tràfic de creuers al Port, acompanyats per una persona del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, participaran i explicaran el potencial de Tarragona i de la Costa Daurada.

En concret, destacaran el territori com a destí de creuers, en una reunió del sector que representa una gran oportunitat per unir esforços i posicionar la costa catalana com un referent del turisme de creuers.

La trobada es divideix en vàries parts; per una banda es duran a terme reunions amb diferents actors del sector de creuers i per altra banda s’organitzen ponències i xerrades sobre la indústria a més treballar B2B’x amb les navilieres participants.

El Port de Tarragona i els creuers

El Port Tarragona ha aconseguit posicionar-se en el mapa de creuers i en els programes de les principals navilieres. Així mateix, la Costa Daurada és una valorada zona costanera mediterrània i una de les principals destinacions turístiques del Mediterrani.

Una aposta ferma del Port de Tarragona amb el nou Moll de Balears. Construït en un any i mig i una inversió de 30 milions d'euros, es tracta d'una infraestructura multipropòsit.

Aquesta infraestructura representa una millora qualitativa per a l’activitat creuerística, ja que obre la porta a acollir creuers més grans i permet l’atracada de més vaixells de manera simultània, concretament, fins a quatre creuers. 

El servei de creuers a Tarragona va a càrrec de l'operador més gran del món, Global Ports, el qual construirà una nova terminal de creuers al Moll de Balears al Port de Tarragona.

El Port va assolir 128.000 passatgers l’any 2019. Xifra rècord que els anys següents 2020 i 2021 no es va poder aconseguir, ja que l’activitat creuerística va aturar la seva activitat a tot el món.