Imatge d'un camió entrant a les instal·lacions del Port de Tarragona

El Port de Tarragona millorarà el sistema d'accessos a les seves instal·lacions

Aquesta millora permetrà un millor control els moviments dels membres de les tripulacions dels vaixells atracats

El Port Tarragona millorarà la seguretat en els seus accessos gràcies a la implantació del Sistema de Control de Tripulants (SCT), dissenyat per la mateixa Autoritat Portuària de Tarragona (APT). Aquesta nova eina permetrà un millor control els moviments dels membres de les tripulacions dels vaixells atracats a les instal·lacions portuàries tarragonines.

Aquest nou sistema, dissenyat per la direcció de sistemes de la informació i per la direcció de domini públic i protecció portuària de l’APT, permet controlar i gestionar millor les entrades i sortides al recinte portuari de les tripulacions. Aquest nou sistema de control de pas s’adaptarà al sistema de control d'accessos general que ja utilitza l’APT.

L'increment de tràfic portuari ha creat la necessitat de millorar el sistema d'accessos

Des de l'any 2012, el Port té implantat un sistema de control d'accessos al Port, el qual registra i comprova els conductors de vehicles i els vianants acreditats que circulen, accedeixen o surten de les instal·lacions portuàries amb acreditacions temporals o permanents. Ara, l’augment de tràfic de vaixells ha creat la necessitat de millorar el sistema d’accessos amb mesures complementàries a la vigilància física presencial.

Els horaris i les disponibilitats de les operatives portuàries fa que el control de seguretat dels tripulants sigui complex. Per exemple, les entrades i sortides pels accessos més pròxims a la ciutat (Llevant i Reus) tenen horari d'activitat comercial, el qual no abasta totes franges horàries que empren dels tripulants.

Ara, l'APT ha licitat el desenvolupament, l'adquisició i la implantació del Sistema de Control de Tripulants (SCT) per un valor estimat de 95.000 euros. El sistema utilitzarà el llistat de tripulants de l'escala i mitjançant protocols web el Port de Tarragona es millorarà la gestió de l'entrada i la sortida de tripulants del recinte portuari des del punt de vista del control, de la seguretat i de l’horari.

Augment d’entrades i sortides al Port de Tarragona

El còmput d’entrades i sortides de vehicles de les dàrsenes tarragonines viu també un augment paral·lel al de tràfics i l’arribada de vaixells dels últims mesos. El moviment de vianants que entren i surten del Port de Tarragona pels accessos de Reus, Llevant i Eix Transversal, ha estat fins a maig de 2021 un 21,3% superior al mateix període de 2020.

En total han entrat a les instal·lacions portuàries tarragonines 14.108 vianants, versus els 11.723 que ho van fer el 2020. L’acumulat de 2021 és un 16,2% superior a les de 2020. Els camions han augmentat un 11,2% els seus moviments, mentre que els turismes un 12% per l’accés principal al Port de Tarragona per l’Eix Transversal.