Plaques fotovoltaiques al Port de Tarragona

El Port de Tarragona incorpora dos objectius i sis noves accions al seu pla de sostenibilitat

El desmantellament de la fàbrica de ciment o l'eliminació de les pèrdues a la xarxa d'aigua, exemples de metes ja acomplertes

El Port de Tarragona ha actualitzat el seu Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 per afegir-hi dos nous objectius i sis noves accions, tal com s’ha anunciat en un comunicat avui dimecres, 14 d'abril. Un dels horitzons, precisament, és la minimització de les activitats amb potencials efectes negatius sobre la qualitat de l’aire, en referència al desmantellament de la fàbrica de ciment del Moll d’Aragó, meta que es va assolir al cent per cent el mes de setembre de 2020.

A més, la instal·lació portuària suma la voluntat de millorar la gestió d’animals domèstics i fauna salvatge amb la creació de noves zones verdes, la instal·lació d’un hotel d’insectes i de caixes niu per a falcons i ocells insectívors.

25 objectius i 88 accions totals

Després d’aquesta revisió, el document portuari suma ja 25 objectius, dels quals dos ja s’han executat i sis més es troben per sobre del cinquanta per cent, més 88 accions. Així, el 2021 es preveu la creació de nous canals de comunicació amb l’entorn del Port i la implementació d’un sistema d’alerta de vent fort per als usuaris del Dic de Llevant.

A més, aquest 2021 el Port de Tarragona invertirà en la recuperació de l’ecosistema marí, la millora de la qualitat ambiental i el foment del vehicle elèctric dins de la comunitat portuària.