Dos operaris treballen en les obres d'adequació del Camí de Ronda del Cap Salou

El Port de Tarragona comença els treballs d'adequació del Camí de Ronda del Cap Salou

Les obres, que han començat aquesta setmana, suposaran una inversió de 86.000 euros i s'allargaran durant dos mesos

El Port de Tarragona ha iniciat aquesta setmana les obres d'adequació del Camí de Ronda de la zona del Cap Salou que es troben dins dels terrenys de la seva propietat. Les tasques que s’estan duent a terme aquests primers dies son d’enderroc dels elements antics, com tanques o murs, que seran reemplaçats en les pròximes setmanes.

En aquesta primera intervenció es desmuntarà la primera tanca que delimita el camí i que es troba totalment degradada pel pas del temps. Els pals de formigó i malla seran els primers elements que se substituiran, una actuació que es farà després d'Any Nou. L’actuació millorarà un tram d'1,25 quilòmetres d’itinerari en aquesta zona litoral de la Costa Daurada.

Els treballs facilitaran les passejades pel Camí de Ronda del Cap de Salou de forma segura, des de la Bateria de La Talaia —un vestigi de la Guerra Civil, a prop del carrer Glorieta Cap de Salou— fins al carrer del Vaporet, al límit del terme municipal de la Pineda.

La inversió total és de 86.000 euros i els treballs s'allargaran durant dos mesos. L'actuació es fa en el marc de les polítiques Port Ciutat que es fa amb els municipis que s'inclouen en els terrenys de l'Autoritat Portuària de Tarragona. 

Dos miradors en la cota més elevada

El Port de Tarragona ha explicat que les obres d’adequació del Camí de Ronda es faran, principalment, en tres zones del Cap de Salou: la primera, més propera a l’interior del Cap Salou, una zona boscosa on el desnivell és més alt; la segona zona es localitza en el pas per la zona alta de l’antic front de voladura de la pedrera, mentre que el tercer espai inclou el tram entre la pedrera i l’espai adjacent a la platja de la Pineda.

A la primera zona, on la cota és més elevada i la vegetació és prou espessa per delimitar el pas dels vianants, es col·locarà un tram de barana de fusta per habilitar dos miradors. Així mateix, s’instal·laran cartells d'advertència de perill de caiguda en punts concrets del recorregut propers al penya-segat.

Reforç de la seguretat en diversos punts i un nou camí

La zona alta de la pedrera ja es troba protegida per evitar caigudes, tot i que es reforçaran diversos punts. A més, es col·locaran diferents trams de barana de fusta, a manera de mirador, en cinc punts del recorregut que transcorre per la part alta de la pedrera. Passat el tram de la pedrera, es condicionarà un nou camí entre el vial pavimentat existent i el límit de la propietat del Port.

El nou pas es tancarà lateralment amb una tanca paral·lela seguint el límit que marca el vial destinat al pas de vehicles de servei del Port. Finalment, s'obrirà un accés públic a la tanca ja existent en l'inici del camí al carrer del Vaporet que es protegirà amb pilones per tal que els vehicles no puguin estacionar-hi, assegurant el lliure accés al Camí de Ronda.