L'accés de l’Eix Transversal del Port de Tarragona

El Port de Tarragona millorarà el paviment dels carrils d'accés de l'Eix Transversal

El pressupost inicial és de 218.071,42 euros | Les obres tindran una durada de catorze setmanes a partir de l'inici el mes d'abril o maig

El Port de Tarragona no s'atura i continua fent millores a les infraestructures. El manteniment dels espais és un dels grans objectius i es treballa per augmentar la durabilitat de tot el recinte. Ara és el torn de l'accés a les instal·lacions portuàries per l'Eix Transversal, quilòmetre zero de l'A-27, on s'han licitat les obres per millorar el paviment

El Port de Tarragona és una infraestructura logística clau amb una alta capacitat i ocupació que genera una gran quantitat de trànsit pesat. En aquest sentit, els requeriments sobre el paviment són molt exigents i s'han de canviar.

Per aquest accés del Port, durant l'any 2021, es van registrar 1.815.146 moviments de vehicles, el que significa el 83,5% del total, que e´s de 2.175.563. Això es tradueix en una mitjana diària de 4.973 vehicles diaris per l'Eix.

Les obres de millora no afectaran l'entrada i sortida del Port

El paviment de formigó que es troba ubicat entre les casetes de la duana de l'Eix Transversal presenta inicis de fatiga. Per això, es vol actualitzar i millorar aquest espai d'accés i sortida de tot el trànsit pesat. 

El passat 8 de febrer va sortir a licitació les obres per les millores en el paviment. Una intervenció amb un pressupost inicial de 218.071,42 euros amb un termini d'execució de catorze setmanes. Un cop siguin adjudicades les obres, el departament d'Infraestructures preveu iniciar-les el mes d'abril o maig d'aquest 2022.

Les obres s'executaran per fases i el trànsit no s'aturarà. L'Eix Transversal consta de vuit carrils i cada fase incidirà en un sol carril. Per tant, la millora d'aquest accés permetrà que funcioni amb normalitat generant el mínim de molèsties. Cada fase d'obres tindrà una duració de dues setmanes per carril, motiu pel qual el període total d'execució sigui de catorze setmanes.

Els treballs consistiran en la demolició del paviment existent, l'excavació necessària, refí i compactació del llast artificial ZA32 existent, compactada al 100% del Proctor modificat i l'estès d'una capa de formigó HF-4,5 de 35 cm de gruix convenientment curada i amb els talls de dilatació i tractament de la junta amb una cadència aproximada de 5 per 5 metres.