Panells fotovoltaics instal·lats al museu del Port de Tarragona

Estalvi energètic al Port de Tarragona: 588 panells fotovoltaics al nou Museu del Port

Les plaques permetran estalviar 32.000 euros anuals i reduiran 125 tones de CO2 cada any

El Port de Tarragona ha començat a posar panells fotovoltaics per a l'autoconsum. Una instal·lació que comptarà amb 588 panells i estaran situats a la coberta del nou Museu del Port.

El passat 4 d'octubre es va iniciar la instal·lació, que donarà servei a tinglados i refugis del Moll de Costa i a les seus de l'Autoritat Portuària. Es tracta d'una instal·lació de tipologia denominada 'sense excedents'. S'injecta l'energia produïda, per la planta fotovoltaica, a un desl transformadors perquè sigui utilitzada.

En cas que la producció sigui superior al consum del primer transformador, l'energia serà aprofitada pels consums que pengen del segon. Si, tot i això, fos superior, la instal·lació modula la producció de la planta per no generar excedent.


 

Estalvi energètic

Els panells que hi haurà a les teulades, ocuparan 1.282 m2 i produiran 420 MWh cada any, fet que representarà una reducció de 125 tones de CO2 anuals, així com un estalvi de 32.000 euros.

La intervenció estarà enllestida el novembre, té un cost de 205.000 euros i va ser adjudicada a l’empresa Solcam Energia SL. S'estima que s'haurà amortitzat d'aquí uns cinc o sis anys, en funció de com evolucioni el preu de l'energia.

Un nou sistema que augmentarà la sostenibilitat i l'estalvi energètic i s'unirà a altres sistemes que ja funcionen al Port de Tarragona. Actualment, el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors i a l’edifici de la Policia Portuària.