Imatge de dos vaixells de contenidors al Moll d'Andalusia del Port de Tarragona

El Port busca treballadors a la Fira de l'Ocupació de Tarragona

Els responsables de Recursos Humans han estat els encarregats d'explicar el procés a seguir per accedir a treballar al Port

El Port de Tarragona ha estat present a la fira de l'Ocupació de Tarragona. Un esdeveniment que organitza anualment la Cambra de Comerç de Tarragona.

El president del Port, Josep M. Cruset, ha participat en aquest acte durant l'obertura de la fira, conjuntament amb la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé, el conseller d’Educació, Ocupació, Desenvolupament i Memòria Històrica, Manel Castaño i el president de l’Associació d’empresaris d’Hostaleria de Tarragona, Francesc Pintado.

Un esdeveniment que s'ha celebrat al Recinte firal de Tarragona, de 10 a 18 hores. La fira ha acollit 61 estands  amb més d'un miler de persones inscrites, en un acte on es poden consultar ofertes de treball i mantenir entrevistes amb professionals de diferents sectors.

Un punt de trobada anual que s'ha consolidat com una de les cites més importants del sector de l'ocupació.

Els responsables del departament de Recursos Humans del Port de Tarragona han estat els encarregats d'explicar el procés a seguir per accedir a treballar a l'organisme tarragoní.

En concret, es pot fer a través del web del Port de Tarragona a l'espai 'Treballa amb nosaltres'. Aquest funciona com eina principal per consultar les places vacants per formar part de l'equip de Port Tarragona, o bé per inscriure's a la borsa de treball de la comunitat portuària.

Treballa al Port de Tarragona

El personal responsable del Port vol difondre el funcionament i donar visibilitat a totes les opcions que l'Autoritat Portuària posa a disposició de la ciutadania. ‘Treballa amb nosaltres’ es divideix en quatre parts.

La primera és la publicació periòdica de totes les places i proves selectives per a cobrir tot un seguit d’ocupacions, donant tota la informació necessària per poder presentar la sol·licitud.

En aquest espai es descriuen les places, termini de presentació de sol·licitud, inici del procés, bases i annexos de la convocatòria, llistat de persones admeses o excloses, resultat de les proves, valoració de mèrits i de competències tècniques i el resultat final i fi del procés.

La segona part és una aplicació que serveix com a base de dades. Si alguna persona vol formar part del Port, però no hi ha cap convocatòria pública de proves selectives activa es pot emplenar el formulari de treball per tal d’incorporar la informació a les bases de dades del Port.

La tercera part és també una aplicació, però per treballar en les empreses que conformen la comunitat portuària.

Es tracta d’una eina on, la persona interessada omple el formulari, i les empreses privades, que formen part de la comunitat portuària donades d’alta a l’aplicació, poden consultar la base de dades en el seu procés de cerca de persones candidates per cobrir alguna vacant.

La darrera part és la publicació de les borses de treball de l’Autoritat Portuària de Tarragona on es poden consultar els documents relacionats amb la constitució de les borses de treball de la Policia Portuària del Port i la borsa d’Administratius/ves i de Tècnic/a d’operacions i serveis portuaris.