Josep M. Cruset

El Port de Tarragona passa l'examen de 2021

El president de l'Autoritat Portuària Josep M. Cruset fa balanç d'un exercici saldat amb creixement general i la consolidació del Port com el cinquè de l'Estat

Com cada any, Josep M. Cruset va comparèixer ahir per explicar els números de l'any anterior, fer balanç dels projectes executats durant el 2021 i esbossar el programa d'inversions de cara al futur. Un exercici volgut de transparència que es converteix, segons el mateix president del Port de Tarragona en un 'examen' anual davant d'autoritats, accionistes i premsa.

Cruset, amb el seu proverbial uniforme de feina —pantalons cenyits, mànigues de camisa, corbata— d'un vague guardiolisme es va presentar davant d'un auditori atent per exposar durant una hora i mitja la seva acció de govern. Val a dir que ja sabia abans de començar que aprovaria l'examen, cosa que va fer que s'expliqués amb seguretat, aplom i confiança, així com amb la lliçó molt ben apresa davant de les preguntes —poc capcioses— que els periodistes li van plantejar.

Els números són bons, els obres han sortit bé i el futur del Port de Tarragona és esplendorós. Per tant, no va ser necessària cap tècnica retòrica ni propagandística i Cruset es va centrar a desgranar l'activitat logística i el compte d'explotació de la institució. Sí que va voler remarcar que el 2021 va tenir les seves complicacions, derivades del segon any de pandèmia i altres contingències que afecten el dia a dia d'un port com el tancament de Suez o el preu de l'energia, que en aquest període s'ha disparat.

Les infraestructures d'Horitzó 2023, a tot vent

2021 va ser l'any de la inauguració del Moll de Balears que, segons va assegurar Cruset, és pel volum previst un canvi de paradigma en el creuerisme a la ciutat de Tarragona. Va aprofitar per entrar en detalls, com la concessió per dotze anys del nou equipament a una empresa especialitzada com Global Ports i per ensenyar els dissenys del terminal per a passatgers, que ja està en fase de construcció.

No és l'única infraestructura important que l'Autoritat té en marxa. També té l'edifici de la seu institucional a punt per inaugurar oficialment, s'ha iniciat el projecte del Terminal ferroviari del Port a Guadalajara i també han engegat les obres al ZAL, amb la configuració del vial que l'envoltarà. La zona de ponent del Port de Tarragona serà la que concentrarà les inversions del futur immediat, amb el contradic del Prats i, sobretot, amb la zona Xarxa Natura 2000, al terme de Vila-seca.

El president va posar molt d'èmfasi en la importància mediambiental d'aquest projecte, que ocuparà 37 hectàrees i esdevindrà la quarta zona humida de Catalunya. A més a més, permetrà la reconstrucció arqueològica de la vil·la romana de Cal·lípolis.

Aposta per la sostenibilitat

Un altre aspecte que va ocupar un espai important de la presentació va ser el compromís amb el territori i la sostenibilitat. Un dels tinglados del Port ja s'ha cobert de panells fotovoltaics i pròximament ho farà un altre, amb l'objectiu gairebé complert de l'autoabastiment energètic. A més, va ser un bon moment per recordar la compra de vehicles híbrids i el projecte d'instal·lació de biòtops al llit marí —realitzat també el 2021—, del qual s'assegura que ja se'n veuen els resultats positius.

Un altre punt interessant va ser l'aprovació del pla urbanístic propi del Port, que el desvincula dels tràmits de l'ajuntament i li confereix més independència i agilitat en la transformació dels seus espais. El Port de Tarragona, així, s'encamina encara més cap a l'estatus d'un subciutat pròspera i autònoma enmig del municipi.

També hi va haver un record per la satisfactòria remodelació del Museu i per la implantació del nou Pla de Seguretat, que es veu que venen de fora a mirar-s'ho de tan ben fet que està.

Més tràfic de mercaderies

Superant els trenta milions de tones, que era l'objectiu proposat i incrementant el total en un 18,3%. Destaca la millor xifra històrica en moviment de productes químics líquids i un repunt del tràfic de carbó, donada la transformació del mercat energètic. Ha estat un bon any, en general, en el moviment de líquids i sòlids a granel, així com de la mercaderia general que gairebé s'ha incrementat un 50%.

També s'ha computat un important increment del tràfic per ferrocarril, concretament un 15,3%. Una dada que s'ha volgut destacar en el context de l'aposta per aquest mitjà de transport i que va servir al president per recordar que la posició del Port de Tarragona és que el tràfic de mercaderies a través de l'anomenat tercer fil ha de ser una solució provisional, instant a les autoritats competents a pensar-ho millor.

Josep M. Cruset
La guerra a Ucraïna no tindrà afectació immediata al tràfic portuari, segons Cruset | Laia Solanellas

Sobre el moviment de cereals i la possible afectació de la invasió russa a Ucraïna, Cruset va assegurar que no estan gens amoïnats a curt termini, perquè els magatzems estan plens de producte.

Com a curiositat en el desglossament de les mercaderies traginades, quedaran com a anècdota els 183 cavalls embarcats, enmig de vedells i ovelles i l'anunci de l'increment del Port per tractar amb animals vius, amb el reforç de l'equip veterinari de la instal·lació. Inclús Cruset va treure pit de què malgrat que el moviment portuari de fruita és rellevant en termes de tonatge, els productes que arriben a Tarragona són pinyes, plàtans i kiwis; i en cap cas fruites de cultiu nacional com pomes i préssecs. Fins i tot es permeten aplicar una política de quilòmetre zero.

Comptes sanejats

Pel que fa als resultats econòmics, el Port de Tarragona tanca l'exercici amb solvència. Malgrat que l'ens encara està endeutat en 40 milions —es redueix progressivament aquesta xifra— els comptes permetrien eixugar el deute si convingués, però s'opta per aprofitar els baixos interessos dels fons europeus per garantir el finançament dels projectes del futur immediat.

Així mateix, Cruset va presentar un resultat d'explotació positiu de 4,2 milions. I va afirmar amb rotunditat que totes les inversions programades fins a 2023, algunes molt importants com el mencionat ZAL o el contradic dels Prats tenen el finançament assegurat i es podran dur a terme.

En definitiva, tot notícies excel·lents i un any més d'èxit indiscutible en la gestió portuària. Josep M. Cruset i el seu equip han aprofitat satisfactòriament el període lectiu i passen al curs següent.